Капитен "змајева" честитао Туки: За мене си златни!

Најбољи бх. атлетичар је освојио сребро у трци на 800 метара на Свјетском првенству у атлетици које се одржава у Дохи.

Остали спортови 02.10.2019 | 08:19
Капитен "змајева" честитао Туки: За мене си златни!
Најбољи бх. атлетичар Амел Тука остварио је вечерас највећи успјех у историји бх. атлетике стигавши до сребрне медаље у трци на 800 метара на Свјетском првенству које се до 6. октобра одржава у Дохи.

Ово је друга медаља за БиХ на планетарним првенствима – и прву је освојио Тука, ону бронзаног сјаја, на такмичењу у главном граду Кине Пекингу 2015. године.

Освајање сребрне медаље, између осталог, бх. атлетичару је честитао и капитен репрезентације Босне и Херцеговине Един Џеко.

"За мене си свакако златни. Браво Амеле. Свака ти част пријатељу!" написао је Џеко на Фацебоок профилу.



Најбољи бх. атлетичар је освојио сребро у трци на 800 метара на Свјетском првенству у атлетици које се одржава у Дохи.

Ово је највећи успјех босанскохерцеговачке атлетике. Подсјећамо, Тука је 2015. године на Свјетском првенству у Кини освојио бронзу.

Тука је утрку у Дохи истрчао с временом 1:43,47 и тако постигао најбољи лични резултат сезоне. Прво мјесто је освојио Американац Донован Брејзиер с временом 1:42:34, док је трећи био Фергусон Шеруио Ротич с временом 1:43.82.

У финалу су још трчали Брајс Хоппел (САД), Адријан Бен (Шпанија), Весли Васкез (Порторико), Марко Ароп (Канада) и Клејтон Марфи (САД).

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Последњи кинески цар

02.10.2019 07:40

Честитам овом сјајном атлетичару и човјеку. Његов успјех је немјерљив када се има у виду колико се у нашој земљи улаже у спорт, посебно у тзв."мале спортове".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гидра

03.10.2019 13:39

Невероватан успех. Тренирао сам атлетику дуго времена и имао сансе да видим колико се на западу улазе. Сад је јос тезе јер запад национализира таленте из африке. У алтетици југа и ови простори су увјек били танки, поготово нам није исло у тркацким дисциплинама... тако да је овај цовек цудо.

ОДГОВОРИТЕ