Kapiten "zmajeva" čestitao Tuki: Za mene si zlatni!

Najbolji bh. atletičar je osvojio srebro u trci na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u atletici koje se održava u Dohi.

Ostali sportovi 02.10.2019 | 08:19
Kapiten "zmajeva" čestitao Tuki: Za mene si zlatni!
Najbolji bh. atletičar Amel Tuka ostvario je večeras najveći uspjeh u istoriji bh. atletike stigavši do srebrne medalje u trci na 800 metara na Svjetskom prvenstvu koje se do 6. oktobra održava u Dohi.

Ovo je druga medalja za BiH na planetarnim prvenstvima – i prvu je osvojio Tuka, onu bronzanog sjaja, na takmičenju u glavnom gradu Kine Pekingu 2015. godine.

Osvajanje srebrne medalje, između ostalog, bh. atletičaru je čestitao i kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko.

"Za mene si svakako zlatni. Bravo Amele. Svaka ti čast prijatelju!" napisao je Džeko na Facebook profilu.



Najbolji bh. atletičar je osvojio srebro u trci na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u atletici koje se održava u Dohi.

Ovo je najveći uspjeh bosanskohercegovačke atletike. Podsjećamo, Tuka je 2015. godine na Svjetskom prvenstvu u Kini osvojio bronzu.

Tuka je utrku u Dohi istrčao s vremenom 1:43,47 i tako postigao najbolji lični rezultat sezone. Prvo mjesto je osvojio Amerikanac Donovan Brejzier s vremenom 1:42:34, dok je treći bio Ferguson Šeruio Rotič s vremenom 1:43.82.

U finalu su još trčali Brajs Hoppel (SAD), Adrijan Ben (Španija), Vesli Vaskez (Portoriko), Marko Arop (Kanada) i Klejton Marfi (SAD).

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Poslednji kineski car

02.10.2019 07:40

Čestitam ovom sjajnom atletičaru i čovjeku. Njegov uspjeh je nemjerljiv kada se ima u vidu koliko se u našoj zemlji ulaže u sport, posebno u tzv."male sportove".

ODGOVORITE
Name

Gidra

03.10.2019 13:39

Neverovatan uspeh. Trenirao sam atletiku dugo vremena i imao sanse da vidim koliko se na zapadu ulaze. Sad je jos teze jer zapad nacionalizira talente iz afrike. U altetici juga i ovi prostori su uvjek bili tanki, pogotovo nam nije islo u trkackim disciplinama... tako da je ovaj covek cudo.

ODGOVORITE