Уједињене нације послале протесну ноту МИП БиХ

Министар спољних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак је потврдио да је у министраство данас стигла нота Уједињених нација због спорних изјава бившег амбасадора Ивице Дроњића у телевизијском интервју.

Босна и Херцеговина 30.09.2019 | 21:30
Уједињене нације послале протесну ноту МИП БиХ
– Обавјестили су ме данас да је нешто стигло, али заиста не могу ништа коментарисати док не видим о чему се ради. Сутра ујутру ћу имати више детаља, и моћи ћу о томе коментарисати – казао је кратко Црнадак за Аваз.

Наиме, Ивица Дроњић је говорећи резидентној представници Развојног програма Уједињених нација (УНДП) у БиХ дао спорну изјаву. 

– Наш рејтинг у УН је такав да је наш регионални координатор УНДП из Молдавије, значи Молдавија нам је постала запад – рекао је Дроњић.

Међутим, из УНДП су рекли, да као организација придају највећу важност везама са сваком од 193 земље чланице, те да је основана на претпоставкама пуног поштовања једнакости и људских права, овакве изјаве сматра неприхватљивим.

Подсјећамо да је Ивица Дроњић бивши амбасадор БиХ при сталној мисији наше земље у УН, а смијењен је након одлуке члана Предсједништва Жељка Комшића, чиме је имао једну од вјероватно најкраћих дипломатских каријера у УН, од септембра 2018. до фебруара 2019. године.

(Српскаинфо)

Коментари / 0

Оставите коментар