Златни одбојкаши на пријему код Александра Вучића

- Хоћу да вам се бескрајно захвалим. Уроше, Бато, Марко. . . ма сви сте били фантастични. Слободане, како сте се ви њима поклонили, тако ја вама да се поклоним - рекао је предсједник Вучић и поклонио се селектору Слободану Ковачу.

Србија 30.09.2019 | 17:25
Златни одбојкаши на пријему код Александра Вучића
Александар Вучић је образложио како ће држава наградити златне одбојкаше:

- Сви грађани Србије су поносни на ваше фантастичне резултате. Прво су одбојкашице донијеле злато из Анкаре, ви злато из Париза. Цијела Европа зна да смо одбојкашка сила број један. Оно што ми можемо да вратимо, говорим о послу државе, то су двије ствари.

Прво је да сљедеће године кренемо у изградњу великог комплекса на Новом Београду, остала је још једна ситница да се заврши, све остало смо завршили. Очекујем да најкасније у априлу можемо да кренемо у изградњу, што је важно и за Олимпијски комитет, као и за Министарство спорта. 

Друго, ви знате да ми своје обавезе испуњавамо са задовољством и већ у наредна два дана оно што сте заслужили и што сте зарадили биће на рачуну.

 


Одбојкаши су зарадили националне пензије. 

- Оно што желим да кажем млађим момцима и оним старијим, 2017. године на бронзану медаљу иде 53.000 динара и данас на златну иде национална пензија од 40. године од 84.000 динара. Ако рачунате у данашњим условима, и под условом да примате 40 година, то је 400.000 евра. Имајте у виду да ће то расти и да ће то бити око пола милиона. И то сте заслужили. И то је много више од 20.000 евра колико ћете добити једнократно.

Вучић је истакао да су одбојкаши цијели народ учинили поносним. 

- Ви сте се борили као лавови, било је фантастично то гледати. Било је изузетно гледати кад погријеше Мајсторовић или Петковић, па скоче фантастичном енергијом да то надокнаде. Као што видите, пратио сам по мало. То је нешто изузетно, толико смо били срећни и поносни на вас. Поносни што вас имамо. Обрадовали сте наш народ свуда гдје живе. Још једанпут велико хвала и одбојкашицама и вама. 

Предсједник Србије се потом нашалио на рачун Срећка Лисинца. 

- Једино сам се плашио да не погријешим код Срећка Лисинца. Ја сам му мајку упознао у Врњачкој Бањи и Краљеву. Не читам те новине и немам појма да се он забавља са нашом одбојкашицом Стефаном Вељковић. Све вријеме сам хвалио његову породицу. 

Вучић је пожелио медаљу са Олимпијских игара. 

- Само хоћу за крај да вас замолим, да вам не недостаје мотива. Спорт је спорт, може да се деси и да не прођемо. Али молим комплетан тим, да се изборите за Олимпијске игре и да заједно са дјевојкама донесете двије олимпијске медаље из Токије. То нам је много важно за престиж нације. А колективни спортови на Олимпијским играма, то је посебно. Зато вас молим да још мало труда изнесете, још мало бијеса и енергије, а љубав према земљи вам никада није недостајало. 

Вучић је прокоментарисао и финиш меча.

- Много је памети потребно у одбојци. Не можеш увијек да пуцаш из све снаге. Једино што је онај селектор Словеније тражио челенџ на крају. То се не ради. То је као кад у кошарци губиш 10 разлике три секунде пре краја и тражиш тајм-аут. Пахор је џабе долазио. Мој друг Пахор (предсједник Словеније) је џабе долазио. Само нека он долази на утакмице. Ми нећемо да будемо малери као што је он њима. 

Немаја Петрић, капитен репрезентације, захвалио је предсједнику на пријему.

- Захвалио бих се господину предсједнику на издвојеном времену и указаној прилици да нас данас поздрави. Велика је част бити данас овдје. Нама је увијек велика част да представљамо нашу државу, наш народ и када освојимо медаљу имати прилику да неког усрећите и учините поносним, за нас је изузетно јака емоција - рекао је Петрић и потом уручио Вучићу свој дрес са потписима свих играча. 

Слободан Ковач је поклонио предсједнику лопту са потписима. 

- Трудили смо се да будемо најбољи. На крају смо успјели да освјетламо образ наше земље. Видјели сте да су играчи били феноменални и омогућили ми да доживим ове фантастичне тренутке. Мислим да потенцијала има пуно, да играчи играју у најбољим клубовима. Ово данас је нешто специјално. 

(Курир)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Титаник

30.09.2019 15:33

Свака част , љепо што држава цјени и награђује победнике само не знам зашто Ђоковић нема то поштовање , и он је велики Амбасадор Србије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

30.09.2019 15:38

И ми се дивимо насим момцима из Републике Српске који играју за насу Србију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако се то ради

30.09.2019 17:16

Заслузено постовање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вб

01.10.2019 09:15

РЕКАО САМ ИМ ПОБЕДИТЕ И ОНИ ПОБЕДИЛИ...

ОДГОВОРИТЕ