А ко други? Урош Ковачевић - МВП ЕП-а!

Честитке за српског примача! Ковачевић најкориснији играч Европског првенства! Репрезентативац Србије најбољи играч Европског првенства, посебно је бриљирао у финалу!

Остали спортови 30.09.2019 | 10:51
А ко други? Урош Ковачевић - МВП ЕП-а!
Био је ту и 2011. кад је Србија освојила другу од ево сада већ три титуле првака Европе. Али тада је био тек 18-годишњи момчић на почетку репрезентативне каријер. Ове године Урош Ковачевић је био лидер. Ове године Урош Ковачевић је МВП Европског првенства!

Сасвим очекивано, с обзиром на то да је био најстандарднији играч у нашем тиму, а у финалном мечу против Словеније и други стрелац са 20 поена. Само је Александар Атанасијевић био ефикаснији, али укупан утисак ако гледамо – Ковачевић је играо божанствену одбојку и сасвим заслужено понео звање најбољег на турниру.

“Једном сам већ осетио како је то бити првак Европе, али тада сам седео на клупи. Ово је много лепше, кад играш, кад осетиш атмосферу. Поносан сам на саиграче, на себе, на моју земљу. Невероватно искуство за све нас, јер осим нас нико није ово очекивао, а ми смо успели”, говорио је после меча 26-годишњи примач Трентина.

Србија је у финалу у Паризу успјела да преокретом савлада селекцију Словеније, а један од најрасположенијих у том мечу био је 26-годишњак.

Ковачевић је бриљирао, нарочито у тренуцима када је Србија изгубила први сет. Играо је сјајно током читавог турнира, а у финалу је показао о каквом се играчу ради и својим смечевима, али и изузетним блоковима!

Краљевчанин је у финалу забиљежио чак 20 поена, а овом наградом је поновио успјехе Ивана Миљковића, који је у два наврата био најкориснији играч Европског првенства. Легендарном коректору је то пошло за руком 2001. и 2011. године, а сада је и Ковачевић ушао у то пробрано друштво.

Србија је у Паризу освојила треће злато на Европским првенствима, а у понедјељак ће у 20.00 бити дочекани испред балкона градске скупштине у Београду.

Честитке! И хвала на успоменама!

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: цев.еу

Коментари / 0

Оставите коментар