A ko drugi? Uroš Kovačević - MVP EP-a!

Čestitke za srpskog primača! Kovačević najkorisniji igrač Evropskog prvenstva! Reprezentativac Srbije najbolji igrač Evropskog prvenstva, posebno je briljirao u finalu!

Ostali sportovi 30.09.2019 | 10:51
A ko drugi? Uroš Kovačević - MVP EP-a!
Bio je tu i 2011. kad je Srbija osvojila drugu od evo sada već tri titule prvaka Evrope. Ali tada je bio tek 18-godišnji momčić na početku reprezentativne karijer. Ove godine Uroš Kovačević je bio lider. Ove godine Uroš Kovačević je MVP Evropskog prvenstva!

Sasvim očekivano, s obzirom na to da je bio najstandardniji igrač u našem timu, a u finalnom meču protiv Slovenije i drugi strelac sa 20 poena. Samo je Aleksandar Atanasijević bio efikasniji, ali ukupan utisak ako gledamo – Kovačević je igrao božanstvenu odbojku i sasvim zasluženo poneo zvanje najboljeg na turniru.

“Jednom sam već osetio kako je to biti prvak Evrope, ali tada sam sedeo na klupi. Ovo je mnogo lepše, kad igraš, kad osetiš atmosferu. Ponosan sam na saigrače, na sebe, na moju zemlju. Neverovatno iskustvo za sve nas, jer osim nas niko nije ovo očekivao, a mi smo uspeli”, govorio je posle meča 26-godišnji primač Trentina.

Srbija je u finalu u Parizu uspjela da preokretom savlada selekciju Slovenije, a jedan od najraspoloženijih u tom meču bio je 26-godišnjak.

Kovačević je briljirao, naročito u trenucima kada je Srbija izgubila prvi set. Igrao je sjajno tokom čitavog turnira, a u finalu je pokazao o kakvom se igraču radi i svojim smečevima, ali i izuzetnim blokovima!

Kraljevčanin je u finalu zabilježio čak 20 poena, a ovom nagradom je ponovio uspjehe Ivana Miljkovića, koji je u dva navrata bio najkorisniji igrač Evropskog prvenstva. Legendarnom korektoru je to pošlo za rukom 2001. i 2011. godine, a sada je i Kovačević ušao u to probrano društvo.

Srbija je u Parizu osvojila treće zlato na Evropskim prvenstvima, a u ponedjeljak će u 20.00 biti dočekani ispred balkona gradske skupštine u Beogradu.

Čestitke! I hvala na uspomenama!

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: cev.eu

Komentari / 0

Ostavite komentar