РУС: Русија, толика земља, фудбалера кол’ко волиш...

. . . а њен великан мора да се ослони на Исланђане! ЦСКА убедљив на гостовању Уралу.

Фудбал 29.09.2019 | 13:31
РУС: Русија, толика земља, фудбалера кол’ко волиш...
Одлика моћних клубова је да реагују кад су притиснути уза зид. ЦСКА је такав великан да ово што је урадио у минулих седам дана јасно илуструје карактер актуелног састава и психолошку чврстину екипе Виктора Гончаренка. После „петарде“ против Лудогореца на премијери групне фазе Лиге Европе, Московаљни су увратили жестоко и добили три наредне утакмице, чиме су знатно поправли расплоложење пред наставак међународног такмичења.

После победе у дербију над Караснодаром (3:2), те рутински одрађеног посла на гостовању у Владикавказу, у шеснаестини финала Купа Русије (3:1), Армејци су се попели и на Урал (3:0) и са њега виде можда и титулу првака. Наравно, још је рано, сезона само што је кренула, али ових 11 рунди и те како обећавају. Ако ништа друго оно бар врхунску забаву и драматичан расплет првернства, пошто је тренутно пет претендената за наслов спаковано у само пет бодова.

У недељном матинеу није било младе руске звезде Фјодора Чалова у рубрикама „стрелци“ или „асистенти – мада је комотно могло његово презиме да засветлуца на семафору да је у 76. минуту искористио једанаестерац – па су уместо њега посао одрадили – Исланђани. Толика је земља Русија, толико фудбалера може да црпи из сопствеих ресурса, а опет се учинак тандема репрезентативаца државе која је била најпријатније изненађење Првенства Европе у Француској 2016. испоставио довољним за пету везану победу ЦСКА у првенству. Опет без примљеног гола, чак четврти пут у том низу.

Данас је серију отворио штопер Хордур Магнусон, наставио његов земљак Арон Сигурдсон, да би словеначки резервиста Јака Бијол ушао с клупе и печатирао четврти узастопни тријумф над Уралом. Сваки пут са „нулом“.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА РУСИЈЕ - 11. КОЛО:

Субота

Крила Совјетов - Тамбов 2:0 (0:0)
/Собољев 73пен, Кануњиков 74/

Ростов - Динамо 3:0 (2:0)
/Попов 25, Шомуродов 36, Зајнутдинов 73/

Локомотива - Зенит 1:0 (0:0)
/Криховијак 48/

Недеља

Урал – ЦСКА 0:3 (0:1)
/Магнусон 17, Сигурдсон 57, Бијол 65/

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар