RUS: Rusija, tolika zemlja, fudbalera kol’ko voliš...

. . . a njen velikan mora da se osloni na Islanđane! CSKA ubedljiv na gostovanju Uralu.

Fudbal 29.09.2019 | 13:31
RUS: Rusija, tolika zemlja, fudbalera kol’ko voliš...
Odlika moćnih klubova je da reaguju kad su pritisnuti uza zid. CSKA je takav velikan da ovo što je uradio u minulih sedam dana jasno ilustruje karakter aktuelnog sastava i psihološku čvrstinu ekipe Viktora Gončarenka. Posle „petarde“ protiv Ludogoreca na premijeri grupne faze Lige Evrope, Moskovaljni su uvratili žestoko i dobili tri naredne utakmice, čime su znatno popravli rasploloženje pred nastavak međunarodnog takmičenja.

Posle pobede u derbiju nad Karasnodarom (3:2), te rutinski odrađenog posla na gostovanju u Vladikavkazu, u šesnaestini finala Kupa Rusije (3:1), Armejci su se popeli i na Ural (3:0) i sa njega vide možda i titulu prvaka. Naravno, još je rano, sezona samo što je krenula, ali ovih 11 rundi i te kako obećavaju. Ako ništa drugo ono bar vrhunsku zabavu i dramatičan rasplet prvernstva, pošto je trenutno pet pretendenata za naslov spakovano u samo pet bodova.

U nedeljnom matineu nije bilo mlade ruske zvezde Fjodora Čalova u rubrikama „strelci“ ili „asistenti – mada je komotno moglo njegovo prezime da zasvetluca na semaforu da je u 76. minutu iskoristio jedanaesterac – pa su umesto njega posao odradili – Islanđani. Tolika je zemlja Rusija, toliko fudbalera može da crpi iz sopstveih resursa, a opet se učinak tandema reprezentativaca države koja je bila najprijatnije iznenađenje Prvenstva Evrope u Francuskoj 2016. ispostavio dovoljnim za petu vezanu pobedu CSKA u prvenstvu. Opet bez primljenog gola, čak četvrti put u tom nizu.

Danas je seriju otvorio štoper Hordur Magnuson, nastavio njegov zemljak Aron Sigurdson, da bi slovenački rezervista Jaka Bijol ušao s klupe i pečatirao četvrti uzastopni trijumf nad Uralom. Svaki put sa „nulom“.

PREMIJER LIGA RUSIJE - 11. KOLO:

Subota

Krila Sovjetov - Tambov 2:0 (0:0)
/Soboljev 73pen, Kanunjikov 74/

Rostov - Dinamo 3:0 (2:0)
/Popov 25, Šomurodov 36, Zajnutdinov 73/

Lokomotiva - Zenit 1:0 (0:0)
/Krihovijak 48/

Nedelja

Ural – CSKA 0:3 (0:1)
/Magnuson 17, Sigurdson 57, Bijol 65/

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar