ШПА: Пуно жара, мало љепоте и нула по укусу шефова!

Лопта их није превише занимала: Без "ватре" у мадридском дербију! Разочаравајућ дуел два шпанска великана.  Разочаравајућих 0:0 на Метрополитану!

Фудбал 28.09.2019 | 23:08
ШПА: Пуно жара, мало љепоте и нула по укусу шефова!
За љубитеље тактизирања и чврстог фудбала - посластица. За оне који воле атрактиван и брз фудбал, у ком "пршти" од шанси и голова - велико разочарање.

Да цитирамо колегу Дарка Плавшића који је коментарисао 223. мадридски дерби између Атлетика и Реала, одигран без голова: "Ако је неко дете село први пут да гледа фудбал, после овакве утакмице отићи ће на кошарку".

Одлучили су се Дијего "Чоло" Симеоне и Зинедин "Зизу" Зидан на рововску борбу својих екипа која се одвијала на средини терена. Нешто конкретнији и мотивисанији да затресу противничку мрежу били су домаћи фудбалери, у црвено-белим дресовима, међутим, нису успели.

Најбољу прилику, ипак, имао је Карим Бензема у финишу утакмице, али је његов шут успешно зауставио Јан Облак.

Француски нападач је у 88. минуту уступио место нашем репрезентативцу, Луки Јовићу, али бивши центарфор Црвене звезде није имао довољно времена да оствари запажен учинак.

Реал је пропустио прилику да победом одмакне другопласираној Гранади и осталим пратиоцима, па сада има 15 бодова, један више од поменуте Гранаде и градског ривала, који је овим бодом прескочио Барселону и Реал Сосиједад.

Није Дерби Мадриљењо био вечерас репрезентативан, није био промоција ни шпанског фудбала ни Примере, а резултатски значај за оба тренера и Зидана и Симеонеа условио је да гледамо нулу вероватно једино по укусу поменуте двојице. Како су играли стари ривали из прстонице вечерас за 90 и кусур минута стекао се утисак да је најбитније не изгубити, више него покушати да победите.

Било је прилика на обе стране. Атлетико је био бољи и углавном диктирао темпо, али је Реал у завршних пола сата успоставио равнотежу и створио неколико прилика да угрози Облака. Најбољу је пропустио Карим Бензема у 76. минуту када је сјајно тукао главом, а Словенац се бацио као мачка извадио лопту из гола.

Могао је Реал до предности и у 57. минуту, али је из добре позиције Бејл тукао непрецизно и високо. Истакао се Облак и у финишу првог полувремена када је Тони Крос одлично шутирао са дистанце, али је голман Атлетика поново демонстрирао класу.

Што се тиче Атлетика, он је знатно боље играо у првом делу. Потезима и борбеношћу истицао се највише млади Жоао Феликс, али је Португалац пропустио две добре прилике да деби у мадридском дербију (првенствени) обележи поготком. Посебно је био близу гола у 39. минуту када је лопта прохујала поред стативе.

Пробали су и један и други тренер у наставку изменама да измене физиономију својих екипа и покушај уда се приближе тријумфу, мада ни Зидан ни Чоло, утисак је, нису смели да нагазе гас до даске и крену по победу. Боље врабац у руци него голуб на грани.

У редовима Реала прилику је добио и Лука Јовић и то у последњих пет минута уместо Карима Бенземе, али није имао прилику да дође у позицију да угрози Облака.

ПРИМЕРА, 7. коло:

субота:

Атлетик Билбао - Валенсија 0:1 (0:1)
/Черишев 27/

Хетафе - Барселона 0:2 (0:1)
/Суарез 41, Фирпо 49/

Гранада - Леганес 1:0 (1:0)
/Пуертас 28/

Атлетико Мадрид - Реал Мадрид 0:0

недеља:

Еспањол - Ваљадолид 12.00
Еибар - Селта 14.00
Алавес - Мајорка 16.00
Леванте - Осасуна 18.30
Севиља - Реал Сосиједад 21.00

одиграно у петак:

Виљареал - Бетис 5:1 (1:0)
/Екамбо 39, 76, Казорла 68 пен, Морено 90+2, Чуквуезе 90+4 - Емерсон 48/

ТАБЕЛА: Реал М. (+1) 15, Гранада (+1) 14, Атл. Мадрид (+1) 14, Барселона (+1) 13, Сосиједад 13, Атл. Билбао (+1) 12, Виљареал (+1) 11, Севиља 10, Валенсија (+1) 9, Бетис (+1) 8, Хетафе (+1) 7, Леванте 7, Осасуна, 7, Ваљадолид 6, Селта 6, Еибар 5, Алавес 5, Еспањол 5, Мајорка 4, Леганес (+1) 2.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар