ŠPA: Puno žara, malo ljepote i nula po ukusu šefova!

Lopta ih nije previše zanimala: Bez "vatre" u madridskom derbiju! Razočaravajuć duel dva španska velikana.  Razočaravajućih 0:0 na Metropolitanu!

Fudbal 28.09.2019 | 23:08
ŠPA: Puno žara, malo ljepote i nula po ukusu šefova!
Za ljubitelje taktiziranja i čvrstog fudbala - poslastica. Za one koji vole atraktivan i brz fudbal, u kom "pršti" od šansi i golova - veliko razočaranje.

Da citiramo kolegu Darka Plavšića koji je komentarisao 223. madridski derbi između Atletika i Reala, odigran bez golova: "Ako je neko dete selo prvi put da gleda fudbal, posle ovakve utakmice otići će na košarku".

Odlučili su se Dijego "Čolo" Simeone i Zinedin "Zizu" Zidan na rovovsku borbu svojih ekipa koja se odvijala na sredini terena. Nešto konkretniji i motivisaniji da zatresu protivničku mrežu bili su domaći fudbaleri, u crveno-belim dresovima, međutim, nisu uspeli.

Najbolju priliku, ipak, imao je Karim Benzema u finišu utakmice, ali je njegov šut uspešno zaustavio Jan Oblak.

Francuski napadač je u 88. minutu ustupio mesto našem reprezentativcu, Luki Joviću, ali bivši centarfor Crvene zvezde nije imao dovoljno vremena da ostvari zapažen učinak.

Real je propustio priliku da pobedom odmakne drugoplasiranoj Granadi i ostalim pratiocima, pa sada ima 15 bodova, jedan više od pomenute Granade i gradskog rivala, koji je ovim bodom preskočio Barselonu i Real Sosijedad.

Nije Derbi Madriljenjo bio večeras reprezentativan, nije bio promocija ni španskog fudbala ni Primere, a rezultatski značaj za oba trenera i Zidana i Simeonea uslovio je da gledamo nulu verovatno jedino po ukusu pomenute dvojice. Kako su igrali stari rivali iz prstonice večeras za 90 i kusur minuta stekao se utisak da je najbitnije ne izgubiti, više nego pokušati da pobedite.

Bilo je prilika na obe strane. Atletiko je bio bolji i uglavnom diktirao tempo, ali je Real u završnih pola sata uspostavio ravnotežu i stvorio nekoliko prilika da ugrozi Oblaka. Najbolju je propustio Karim Benzema u 76. minutu kada je sjajno tukao glavom, a Slovenac se bacio kao mačka izvadio loptu iz gola.

Mogao je Real do prednosti i u 57. minutu, ali je iz dobre pozicije Bejl tukao neprecizno i visoko. Istakao se Oblak i u finišu prvog poluvremena kada je Toni Kros odlično šutirao sa distance, ali je golman Atletika ponovo demonstrirao klasu.

Što se tiče Atletika, on je znatno bolje igrao u prvom delu. Potezima i borbenošću isticao se najviše mladi Žoao Feliks, ali je Portugalac propustio dve dobre prilike da debi u madridskom derbiju (prvenstveni) obeleži pogotkom. Posebno je bio blizu gola u 39. minutu kada je lopta prohujala pored stative.

Probali su i jedan i drugi trener u nastavku izmenama da izmene fizionomiju svojih ekipa i pokušaj uda se približe trijumfu, mada ni Zidan ni Čolo, utisak je, nisu smeli da nagaze gas do daske i krenu po pobedu. Bolje vrabac u ruci nego golub na grani.

U redovima Reala priliku je dobio i Luka Jović i to u poslednjih pet minuta umesto Karima Benzeme, ali nije imao priliku da dođe u poziciju da ugrozi Oblaka.

PRIMERA, 7. kolo:

subota:

Atletik Bilbao - Valensija 0:1 (0:1)
/Čerišev 27/

Hetafe - Barselona 0:2 (0:1)
/Suarez 41, Firpo 49/

Granada - Leganes 1:0 (1:0)
/Puertas 28/

Atletiko Madrid - Real Madrid 0:0

nedelja:

Espanjol - Valjadolid 12.00
Eibar - Selta 14.00
Alaves - Majorka 16.00
Levante - Osasuna 18.30
Sevilja - Real Sosijedad 21.00

odigrano u petak:

Viljareal - Betis 5:1 (1:0)
/Ekambo 39, 76, Kazorla 68 pen, Moreno 90+2, Čukvueze 90+4 - Emerson 48/

TABELA: Real M. (+1) 15, Granada (+1) 14, Atl. Madrid (+1) 14, Barselona (+1) 13, Sosijedad 13, Atl. Bilbao (+1) 12, Viljareal (+1) 11, Sevilja 10, Valensija (+1) 9, Betis (+1) 8, Hetafe (+1) 7, Levante 7, Osasuna, 7, Valjadolid 6, Selta 6, Eibar 5, Alaves 5, Espanjol 5, Majorka 4, Leganes (+1) 2.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar