РУС: Локомотиви дерби са Зенитом!

Пресудио Криховијак са 25 метара! ВАР у 93. минуту спречио реми . . .

Фудбал 29.09.2019 | 09:54
РУС: Локомотиви дерби са Зенитом!
Локомотива добро игра дерби утакмице ове сезоне, рачунајући и Лигу шампиона. Изгубила је само од ЦСКА, а ево Зенит је по други пут пао пред Локосима. После тријумфа у Суперкупу на старту сезоне (3:2), чета Јурија Сјомина славила је против великог ривала за титулу из Санкт Петербурга с минималних 1:0. Гол одлуке постигао је Гжегорж Криховијак почетком другог полувремена. 

Овом победом, седмом у сезони, Московљани су се изједначили на лидерској позицији са данашњим ривалом, показавши да им недавни пораз од балтике и елиминација из Купа Русије нису тешко пали. Приоритети су у табору Локомотиве очито јасно посложени: првенство и Лига шампиона на првом месту, све остало може да трпи. 

Локомотива је овај дерби одиграла без једног од најбољих играча - Антона Миранчука, што њен тријумф чини још значајнијим. И Зенит је био ослабљен, наступио је без скупоценог Бразилца Малкома, али његов учинак у досадашњем делу сезоне био је такав да бисмо без проблема могли да полемишемо о томе да ли је његово неиграње заиста хендикеп...

С Малкомом или без њега Зенит је у сваком случају надигран данас. Само један ударац у оквир гола за 90 минута довољно говори о томе...

Пресудила је бомба Криховијака у 48. минуту. Није то био богзна колико снажан шут, али прецизан свакако јесте. Толико да Лунев није успео да дохвати лопту иако се опружио колико је дугачак.

У самомом финишу виђена је велика драма. Резервиста Роберт Мак који је на терен ушао у 70. минуту погодио је мрежу Локомотиве у 93. минуту. Славље међу гостујућим навијачима било је велико, али онда тотални антиклимакс. Судија притиска ону бубицу у уху и јасно је шта следи. ВАР каже - ништа од гола!

Наш Бане Ивановић одиграо је свих 90 минута у поразу Зенита...

ПРЕМИЈЕР ЛИГА РУСИЈЕ - 11. КОЛО:

Субота

Крила Совјетов - Тамбов 2:0 (0:0)
/Собољев 73пен, Кануњиков 74/

Ростов - Динамо 3:0 (2:0)
/Попов 25, Шомуродов 36, Зајнутдинов 73/

Локомотива - Зенит 1:0 (0:0)
/Криховијак 48/



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар