RUS: Lokomotivi derbi sa Zenitom!

Presudio Krihovijak sa 25 metara! VAR u 93. minutu sprečio remi . . .

Fudbal 29.09.2019 | 09:54
RUS: Lokomotivi derbi sa Zenitom!
Lokomotiva dobro igra derbi utakmice ove sezone, računajući i Ligu šampiona. Izgubila je samo od CSKA, a evo Zenit je po drugi put pao pred Lokosima. Posle trijumfa u Superkupu na startu sezone (3:2), četa Jurija Sjomina slavila je protiv velikog rivala za titulu iz Sankt Peterburga s minimalnih 1:0. Gol odluke postigao je Gžegorž Krihovijak početkom drugog poluvremena. 

Ovom pobedom, sedmom u sezoni, Moskovljani su se izjednačili na liderskoj poziciji sa današnjim rivalom, pokazavši da im nedavni poraz od baltike i eliminacija iz Kupa Rusije nisu teško pali. Prioriteti su u taboru Lokomotive očito jasno posloženi: prvenstvo i Liga šampiona na prvom mestu, sve ostalo može da trpi. 

Lokomotiva je ovaj derbi odigrala bez jednog od najboljih igrača - Antona Mirančuka, što njen trijumf čini još značajnijim. I Zenit je bio oslabljen, nastupio je bez skupocenog Brazilca Malkoma, ali njegov učinak u dosadašnjem delu sezone bio je takav da bismo bez problema mogli da polemišemo o tome da li je njegovo neigranje zaista hendikep...

S Malkomom ili bez njega Zenit je u svakom slučaju nadigran danas. Samo jedan udarac u okvir gola za 90 minuta dovoljno govori o tome...

Presudila je bomba Krihovijaka u 48. minutu. Nije to bio bogzna koliko snažan šut, ali precizan svakako jeste. Toliko da Lunev nije uspeo da dohvati loptu iako se opružio koliko je dugačak.

U samomom finišu viđena je velika drama. Rezervista Robert Mak koji je na teren ušao u 70. minutu pogodio je mrežu Lokomotive u 93. minutu. Slavlje među gostujućim navijačima bilo je veliko, ali onda totalni antiklimaks. Sudija pritiska onu bubicu u uhu i jasno je šta sledi. VAR kaže - ništa od gola!

Naš Bane Ivanović odigrao je svih 90 minuta u porazu Zenita...

PREMIJER LIGA RUSIJE - 11. KOLO:

Subota

Krila Sovjetov - Tambov 2:0 (0:0)
/Soboljev 73pen, Kanunjikov 74/

Rostov - Dinamo 3:0 (2:0)
/Popov 25, Šomurodov 36, Zajnutdinov 73/

Lokomotiva - Zenit 1:0 (0:0)
/Krihovijak 48/



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar