ЕП: Бронза иде у Пољску, Француска без медаље!

Пред својом публиком! У мечу за треће место Пољска је у Берсију победила Француску 3:0. У финалу, које се игра у недељу од 17. 30, састају се Србија и Словенија.  Медаља остала пусти сан: Леон закуцао Французе и донео бронзу Пољској! Галски петлови почишћени у „Берсију“ након три сета.

Остали спортови 29.09.2019 | 09:35
ЕП: Бронза иде у Пољску, Француска без медаље!
Србија ју је начела, а Пољска "убила"!

Француска завршава Европско првенство без медаље. Париски "Берси" је после шока који је доживео у петак вече, када су "орливи" после велике драме и пет сетова однели победу и пласирали се у финале, непуна 24 сата поново утихнуо.

Актуелни светски прваци су у борби за бронзу победили 3:0 (26:24, 25:22, 25:21)!

"Триколори" се очигледно ни психички, а ни физички нису опоравили до тешком пораза и физички и психолошки захтевног меча против Србије.

Надали су се Французи да ће уз домаћу публику успети да дођу до европског трона или ако ништа бар до медаље. Шансу за ово прво ускратила им је касно синоћ Србија, а Пољаци су их данас само додатно дотукли. Галски петлови буквално нису знали где ударају у мечу за бронзу и дозволили су земљи са истока Европе да их туче у три сета, 3:0 (26:24, 25:22, 25:21).

Драматично је било у првом сету, иако се чинило да ће Французи врло лако решити овај део игре у своју корист, пошто су у једном тренутку водили и са пет поена предности. Ипак, како је сет одмицао, тако је та разлика опадала, да би пред крај сета прешла на страну Пољске која је на крају добила први део игре резултатом 26:24 након тачно пола часа игре. Блистао је у тим тренуцима Леон, а то као да је дало крила Пољацима да полете ка победи.

Међутим, Француска је поново била та која је боље отворила сет. Није то било тако убедљиво као у првом делу игре, али су Галски петлови константно имали предност од два или три поена. Али завршница сета поново је припала Пољској, која је тајмаутима у прави час сасекла серије Француске и на крају славила резултатом 25:22.

У трећем сету дилеме није било. Пољска је преузела иницијативу од самог старта и предност није испуштала до последњег поена. Савршено је играо Леон, а прикључио му се Кубијак који је такође завршио меч са двоцифреним бројем поена. На крају, Французи су успели да дођу до 21 поена у овом делу игре и да се часно опросте од борбе за бронзу - 25:21.

На крају, сасвим заслужена победа Пољака који су од почетка овог Европског првенства приказали висок ниво игре. Нису имали среће да се нађу и у самом финалу, јер су поклекли притиску у Љубљани и били поражени од домаће репрезентације Словеније у полуфиналу.

Подсетимо, велико финале је на програму сутра од 17.30, а у њему се састају управо Србија и Словенија.

Пољску је у полуфиналу изненадила Словенија, али су бело-црвени после пораза у Љубљани имали дан више за одмор. За Пољаке је ово прва медаља још од 2011. године, када су такође били трећи, а Србија прва. Укупно их на европским првенствима имају девет (једно злато, пет сребра и три бронзе).

Француска је остала на седам одличја (једно злато, четири сребра и две бронзе).

Србија је у петак обезбедила 12. медаљу и на вечној листи се приближила Италији, која их има 13. Руси, као наследници СССР, су неприкосновени са 22 постоља на европским првенствима (14 злата).

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар