Прилика за злато коју "нећемо неискористити"!

Пресрећни, али и опрезни Плави орлови након победе у Паризу над Француском и пласманом у прво финале за ову генерацију нису крили осећања и надања.

Остали спортови 28.09.2019 | 17:11
Прилика за злато коју "нећемо неискористити"!
А у Берсију мук! Орлови су синоћ у бришућем лету буквално отели домаћинима, Французима и то пред више од 30.000 домаћих навијача у узаврелом париском Берсију финале. Финале у којем су их сви видели. Али, чета Бобе Ковача, коју нико пре овог Европског шампионата није пројектовао на победничко постоље након шокантне смене на месту селектора буквално пред само такмичење, није мислила тако.  Био је то позитиван шок који је очигледно разбудио лавовску жељу и таленат у нашим редовима.

"Велика победа за нас! Чудесно је било играти у оваквој атмосфери, ништа се на терену није чуло од буке коју су правили навијачи.", пресрећан је био наш најубитачнији играч, Бата Атанасијевић који је синоћ сакупио 27 поена, "Прелепо, али морамо да заборавимо ову победу и сада нас чека једно прелепо финале. Словенија је јак противник, баш као и Француска, то су наши пријатељи и велики спортски ривали. Наш селектор их је до недавно водио, тако да их добро познаје, а имали смо и неколико припремних утамица са њима"

Капитен Немања Петрић, иако током полуфинала није имао велику улгоу, његова рола након лагано изгубљеног четвртог сета је била кључна. Буквално је повукао Србију до победе када га је селектор поставио на почетку петог сета на сервис линију. Он је то искористио зналачки, просто разбио Французе који се од тог шока нису опоравили до краја утакмице.

"Пресрећан сам, урадили смо велику ствар, али то је само корак. Сада нас чека тежак меч са Словенијом која, као и ми никада неодустаје и увек игра до самог краја", изјавио је Петрић за Спортски журнал.

Увек хладне главе, Марко Подрашчанин је користио велико искуство да смири ситуацију и да неке кључне поене или блокове реши у нашу корист. Без много буке и муке, код њега све то делује као обичан меч, иако сматра да су судије пртевише грешиле у корист домаћина:

"Не бих коментарисао суђење, али неке чудне одлуке су ишле на нашу штету, срећом смо успели да останемо концентрисани и да победимо. Сада нам следи одмор од безмало два дана, морамо да заборавимо ово што смо постигли, а онда у недељу од првог поена да кренемо свим снагама на Словенију. Имамо велики шансу да освојимо злато, овог пута је "нећемо неискористити"."

Техничар репрезентације Сербије, Никола Јововић је био кратак и јасан - наш тим жели злато:

"Ово је наш сан! Пресрећни смо пошто је ово прво финале за ову генерацију, једна од наших највећих победа, и то у оваквој атмосфери на гостујућем терену! Баш као и Словенија и ми желимо да освојимо злато!"

Данас је на програму од 18.00 часова меч за брознану медаљу између Француске и Пољске, а у недељу, такође у Берсију од 17.30 Србија и Словенија се боре за златно одличје.

Извор: моззартспорт

Фото: ЦЕВ

Коментари / 0

Оставите коментар