Prilika za zlato koju "nećemo neiskoristiti"!

Presrećni, ali i oprezni Plavi orlovi nakon pobede u Parizu nad Francuskom i plasmanom u prvo finale za ovu generaciju nisu krili osećanja i nadanja.

Ostali sportovi 28.09.2019 | 17:11
Prilika za zlato koju "nećemo neiskoristiti"!
A u Bersiju muk! Orlovi su sinoć u brišućem letu bukvalno oteli domaćinima, Francuzima i to pred više od 30.000 domaćih navijača u uzavrelom pariskom Bersiju finale. Finale u kojem su ih svi videli. Ali, četa Bobe Kovača, koju niko pre ovog Evropskog šampionata nije projektovao na pobedničko postolje nakon šokantne smene na mestu selektora bukvalno pred samo takmičenje, nije mislila tako.  Bio je to pozitivan šok koji je očigledno razbudio lavovsku želju i talenat u našim redovima.

"Velika pobeda za nas! Čudesno je bilo igrati u ovakvoj atmosferi, ništa se na terenu nije čulo od buke koju su pravili navijači.", presrećan je bio naš najubitačniji igrač, Bata Atanasijević koji je sinoć sakupio 27 poena, "Prelepo, ali moramo da zaboravimo ovu pobedu i sada nas čeka jedno prelepo finale. Slovenija je jak protivnik, baš kao i Francuska, to su naši prijatelji i veliki sportski rivali. Naš selektor ih je do nedavno vodio, tako da ih dobro poznaje, a imali smo i nekoliko pripremnih utamica sa njima"

Kapiten Nemanja Petrić, iako tokom polufinala nije imao veliku ulgou, njegova rola nakon lagano izgubljenog četvrtog seta je bila ključna. Bukvalno je povukao Srbiju do pobede kada ga je selektor postavio na početku petog seta na servis liniju. On je to iskoristio znalački, prosto razbio Francuze koji se od tog šoka nisu oporavili do kraja utakmice.

"Presrećan sam, uradili smo veliku stvar, ali to je samo korak. Sada nas čeka težak meč sa Slovenijom koja, kao i mi nikada neodustaje i uvek igra do samog kraja", izjavio je Petrić za Sportski žurnal.

Uvek hladne glave, Marko Podraščanin je koristio veliko iskustvo da smiri situaciju i da neke ključne poene ili blokove reši u našu korist. Bez mnogo buke i muke, kod njega sve to deluje kao običan meč, iako smatra da su sudije prteviše grešile u korist domaćina:

"Ne bih komentarisao suđenje, ali neke čudne odluke su išle na našu štetu, srećom smo uspeli da ostanemo koncentrisani i da pobedimo. Sada nam sledi odmor od bezmalo dva dana, moramo da zaboravimo ovo što smo postigli, a onda u nedelju od prvog poena da krenemo svim snagama na Sloveniju. Imamo veliki šansu da osvojimo zlato, ovog puta je "nećemo neiskoristiti"."

Tehničar reprezentacije Serbije, Nikola Jovović je bio kratak i jasan - naš tim želi zlato:

"Ovo je naš san! Presrećni smo pošto je ovo prvo finale za ovu generaciju, jedna od naših najvećih pobeda, i to u ovakvoj atmosferi na gostujućem terenu! Baš kao i Slovenija i mi želimo da osvojimo zlato!"

Danas je na programu od 18.00 časova meč za broznanu medalju između Francuske i Poljske, a u nedelju, takođe u Bersiju od 17.30 Srbija i Slovenija se bore za zlatno odličje.

Izvor: mozzartsport

Foto: CEV

Komentari / 0

Ostavite komentar