Феномен стадиона ФК Партизан...

Делом у Хрватској, делом у БиХ! Током утакмице које се одигравају на стадиону ФК Партизан у Костајници играчи пређу гранични прелаз неколико стотина пута.

Фудбал 28.09.2019 | 23:31
Феномен стадиона ФК Партизан...
Невероватна прича: Играју фудбал на стадиону у две државе!

Мало је познат случај екипе Партизан, чији се стадион налази тачно на граници Босне и Херцеговине и Хрватске.

Распад Југославије овом фудбалском клубу донео је интригантну будућност, пошто је отприлике једна трећина њиховог терена на територији Хрватске, а остатак на територији Републике Српске, у БиХ.

Можда и најинтересантнији део утакмица Партизана из Костајнице је тај што би, барем законски, играчи морали да имају пасош код себе сваки пут када би им лопта побегла у оближњу шуму.

"Да, граница пролази тачно кроз наш терен и завршава се код корнер заставице. Ми играмо на територији две земље, а на то смо дошли распадом Југославије. Хрватски цариници нас још нису питали за пасош, али...", рекао је приликом једног интервјуа председник Партизана Зоран Аврамовић.

ФК Партизан из Костајнице некада је играо у Регионалној лиги Загреба, а сада се такмичи у Регионалној лиги Бања Луке.

Сам клуб се налази у Републици Српској, али, како се наводи, доста играча из Хрватске је играло у њему и односи су генерално добри.



Ако сте фудбалер Фудбалског клуба Партизан из Костајнице, или гостујете код њих, будите спремни да понесете и пасош на утакмицу.

Њихов стадион налази се у две државе.

Један део стадиона припада Хрватској, док се остатак налази у Босни и Херцеговини.

У том малом граду на северу Босне и Херцеговине становици се свакодневно суочавају с граничним прелазима, али апсурдно је да је сам стадион подељен на две територије, пише спортспорт.ба.

Трећина стадиона се налази у Хрватској, а међу компонентама стадиона које су у другој држави налазе се поједине аут-лиије и клупе за резервне играче, због чега у шали играчи Костајнице говоре да с клупе гледају утакмице као из Европске уније.

Када лопта напусти терен, практично прелази у суседну земљу, па они који желе да је врате, обично имају са собом пасош како би се избегла неугодност и расправа са службеним лицима.

Играчима још званично нико није тражио пасоше док играју утакмицу, али онима који живе поред јесу, и то чине редовно.

Необично јесте, али фудбал се игра у Костајници, без обзира на све...

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар