Fenomen stadiona FK Partizan...

Delom u Hrvatskoj, delom u BiH! Tokom utakmice koje se odigravaju na stadionu FK Partizan u Kostajnici igrači pređu granični prelaz nekoliko stotina puta.

Fudbal 28.09.2019 | 23:31
Fenomen stadiona FK Partizan...
Neverovatna priča: Igraju fudbal na stadionu u dve države!

Malo je poznat slučaj ekipe Partizan, čiji se stadion nalazi tačno na granici Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Raspad Jugoslavije ovom fudbalskom klubu doneo je intrigantnu budućnost, pošto je otprilike jedna trećina njihovog terena na teritoriji Hrvatske, a ostatak na teritoriji Republike Srpske, u BiH.

Možda i najinteresantniji deo utakmica Partizana iz Kostajnice je taj što bi, barem zakonski, igrači morali da imaju pasoš kod sebe svaki put kada bi im lopta pobegla u obližnju šumu.

"Da, granica prolazi tačno kroz naš teren i završava se kod korner zastavice. Mi igramo na teritoriji dve zemlje, a na to smo došli raspadom Jugoslavije. Hrvatski carinici nas još nisu pitali za pasoš, ali...", rekao je prilikom jednog intervjua predsednik Partizana Zoran Avramović.

FK Partizan iz Kostajnice nekada je igrao u Regionalnoj ligi Zagreba, a sada se takmiči u Regionalnoj ligi Banja Luke.

Sam klub se nalazi u Republici Srpskoj, ali, kako se navodi, dosta igrača iz Hrvatske je igralo u njemu i odnosi su generalno dobri.



Ako ste fudbaler Fudbalskog kluba Partizan iz Kostajnice, ili gostujete kod njih, budite spremni da ponesete i pasoš na utakmicu.

Njihov stadion nalazi se u dve države.

Jedan deo stadiona pripada Hrvatskoj, dok se ostatak nalazi u Bosni i Hercegovini.

U tom malom gradu na severu Bosne i Hercegovine stanovici se svakodnevno suočavaju s graničnim prelazima, ali apsurdno je da je sam stadion podeljen na dve teritorije, piše sportsport.ba.

Trećina stadiona se nalazi u Hrvatskoj, a među komponentama stadiona koje su u drugoj državi nalaze se pojedine aut-liije i klupe za rezervne igrače, zbog čega u šali igrači Kostajnice govore da s klupe gledaju utakmice kao iz Evropske unije.

Kada lopta napusti teren, praktično prelazi u susednu zemlju, pa oni koji žele da je vrate, obično imaju sa sobom pasoš kako bi se izbegla neugodnost i rasprava sa službenim licima.

Igračima još zvanično niko nije tražio pasoše dok igraju utakmicu, ali onima koji žive pored jesu, i to čine redovno.

Neobično jeste, ali fudbal se igra u Kostajnici, bez obzira na sve...

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar