Оставка у Бијелој кући изасланика за Украјину

Специјални изасланик америчког предсједника за Украјину, Курт Волкер, поднио је оставку, јавио је Ројтерс, позивајући се на неименоване изворе.

Свијет 28.09.2019 | 09:11
Оставка у Бијелој кући изасланика за Украјину
Волкерово име помиње се у пријави узбуњивача из обавјештајне заједнице, која је објављена у четвртак, а у којој се за њега каже да је покушао да "умањи штету" напора адвоката Доналда Трампа, Рудија Ђулијанија, да изврши притисак на Украјину да истражи демократе.

Британска агенција подсећа да је Волкер обављао функцију специјалног изасланика предсједника за Украјину од 2017. године, да није радио пуно радно време и да за то није био плаћен.

Стејт департмент се овим поводом до сада није огласио.

Демократе у Представничком дому, које спроводе истрагу о опозиву предсједника САД, тражиле су да Волкер свједочи пред Конгресом у вези са телефонским позивом од 25. јула, у којем је Трамп охрабривао украјинског председника да истражи његовог потенцијалног предсједничког ривала Џозефа Бајдена.

Стејт прес, студентска публикација Универзитета у Аризони, прва је објавила да је Волкер поднио оставку. Тај универзитет, напомиње Ројтерс, подржава "тинк-тенк" институцију гдје је Волкер извршни директор.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар