Атаман почиње да иде на живце Обрадовићу!

Васа Мицић одличан, Ефесу турски Суперкуп! Штимац солидан на дебију у Фенеру. . .  Добро издање и за Николу Калинића, али није било довољно.

Кошарка 26.09.2019 | 20:59
Атаман почиње да иде на живце Обрадовићу!
Узео му је Ергин Атаман титулу, а сада и Суперкуп. Анадолу Ефес се полако претвара у ноћну мору Жељка Обрадовића мада треба узети у обзир да је његов Фенербахче био хендикепиран одсуством Јана Веселија, Жофрија Ловерња и Ђиђија Датомеа, док је Нандо де Коло на дебију у новом клубу убацио само четири поена, па су тако шансу да заблистају добили Крунослав Симон и Василије Мицић. “Југовићи” на привременом раду у Истанбулу имали су сјајно вече и водили Ефес до победе од 79:74 и првог трофеја у новој сезони.

Фенербахче је своју шансу пропустио на три минута пре краја када је имао само три поена заостатка (70:73), али су тада Брајан Данстон и Симон убацили по тројку и Ефес је одмакао на безбедну удаљеност. Симон је на крају са 22 поена био најефикаснији играч меча, док га је Мицић испратио са 16, уз девет асистенција и пет скокова. Данстон је стао на 15 поена.

На другој страни терена одскочио је Дерик Вилијамс са 16 поена, а врло добар је био и Никола Калинић са 13 и шест скокова. Своје је обавио и Владимир Штимац, који је на првој утакмици откако је јуче потписао тромесечни уговор са Фенером уписао осам поена и четири скока, иако је на паркету провео нешто мање од 12 минута.

Али, све ће то изгледати сасвим другачије кад се у Обрадовићев тим врате Весели, Ловерњ и Датоме и кад Де Коло ухвати ритам. Истини за вољу, ни Ефес није био комплетан, пошто због ограничења са бројем странаца Атаман није рачунао на Криса Синглтона, али Фенер је ипак играо са осморицом у ротацији.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар