Ataman počinje da ide na živce Obradoviću!

Vasa Micić odličan, Efesu turski Superkup! Štimac solidan na debiju u Feneru. . .  Dobro izdanje i za Nikolu Kalinića, ali nije bilo dovoljno.

Košarka 26.09.2019 | 20:59
Ataman počinje da ide na živce Obradoviću!
Uzeo mu je Ergin Ataman titulu, a sada i Superkup. Anadolu Efes se polako pretvara u noćnu moru Željka Obradovića mada treba uzeti u obzir da je njegov Fenerbahče bio hendikepiran odsustvom Jana Veselija, Žofrija Lovernja i Điđija Datomea, dok je Nando de Kolo na debiju u novom klubu ubacio samo četiri poena, pa su tako šansu da zablistaju dobili Krunoslav Simon i Vasilije Micić. “Jugovići” na privremenom radu u Istanbulu imali su sjajno veče i vodili Efes do pobede od 79:74 i prvog trofeja u novoj sezoni.

Fenerbahče je svoju šansu propustio na tri minuta pre kraja kada je imao samo tri poena zaostatka (70:73), ali su tada Brajan Danston i Simon ubacili po trojku i Efes je odmakao na bezbednu udaljenost. Simon je na kraju sa 22 poena bio najefikasniji igrač meča, dok ga je Micić ispratio sa 16, uz devet asistencija i pet skokova. Danston je stao na 15 poena.

Na drugoj strani terena odskočio je Derik Vilijams sa 16 poena, a vrlo dobar je bio i Nikola Kalinić sa 13 i šest skokova. Svoje je obavio i Vladimir Štimac, koji je na prvoj utakmici otkako je juče potpisao tromesečni ugovor sa Fenerom upisao osam poena i četiri skoka, iako je na parketu proveo nešto manje od 12 minuta.

Ali, sve će to izgledati sasvim drugačije kad se u Obradovićev tim vrate Veseli, Lovernj i Datome i kad De Kolo uhvati ritam. Istini za volju, ni Efes nije bio kompletan, pošto zbog ograničenja sa brojem stranaca Ataman nije računao na Krisa Singltona, ali Fener je ipak igrao sa osmoricom u rotaciji.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar