Званично – Цирбес у Љубљани!

Центар Маик Цирбес је и званично представљен као нови кошаркаш Цедевита Олимпије.  По узору на Црвену звезду: И Цирбес званично у Цедевита-Олимпији! Од раније су ту и Јака Блажић и Марко Симоновић.

Кошарка 26.09.2019 | 22:20
Званично – Цирбес у Љубљани!
На званичном Твитер налогу новоформираног клуба је наведено да је немачки кошаркаш потписао једногодишњи уговор.

"Веома сам срећан што долазим у овај клуб. Већ сам играо са некима од будућих саиграча, тако да верујем да ћу се брзо уклопити", рекао је Цирбес.

Спортски директор кљуба из Љубљане Сани Бечирович је рекао да је одлучено да се доведе још један играч на центарској позицији због повреде коју је доживео Андрија Стипановић.

Тренер Славен Римац је додао да Цирбес има искуство које је неопходно тиму и да је освојио готово све што је могао.

Цирбес је каријеру почео у Триру, а после две проведене сезоне у Бамбергу се преселио у Црвену звезду, у коју се вратио после боравка у Макабију и Бајерну.

С обзиром на то да није испунио очекивања у свом другом периоду у београдском клубу, крај прошле сезоне је дочекао у кинеском Гуангсјиу.

Отишао је из Црвене звезде, али не из АБА лиге. Мајк Цирбес ће и наредне сезоне играти на Јадрану пошто је потписао за новоформирану Цедевита Олимпију, која има високе амбиције за наредни период.

Можда не баш одмах за следећу сезону, пошто је овог лета морала да потроши добар део буџета како би раскинула уговоре са играчима који су били или у љубљанској Олимпији или у загребачкој Цедевити. Сада кад су два клуба удружили снаге циљеви су порасли, па је морало да се направи простора за квалтетније играче.

Отуд Мајк Цирбес, који добро познаје регионалну кошарку пошто је у Звездином дресу блистао у првом мандате у Београду, од 2012. до 2014. године. Након епизода у Макабију и Бајерну вратио се у црвено-бели табор, али ипак није био на нивоу на коме су га Звездини навијачи упознали. У просеку је за 15,6 минута на терену у АБА лиги бележио 7,7 поена и 3,9 скокова, па је почетком маја Звезда раскинула уговор са немачким центрум, а он је отишао у кинески Гвангси у коме је у просеку давао 19,8 поена уз 15,5 скокова по мечу друге лиге.

Није то наравно исти квалитет кошарке, али сад би могао да покаже колико зна.

“Срећан сам што сам потписао за Цедевиту Олимпију и једва чекам да почне сезоне и упознам нове саиграче. Са некима од њих сам већ делио свлачионицу па верујем да ћу се одмах уклопити”, рекао је Цирбес подсећајући да ће у Љубљани наредне сезоне играти и његови некадашњи саиграчи из Црвене звезде Јака Блажич и Марко Симоновић.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар