Zvanično – Cirbes u Ljubljani!

Centar Maik Cirbes je i zvanično predstavljen kao novi košarkaš Cedevita Olimpije.  Po uzoru na Crvenu zvezdu: I Cirbes zvanično u Cedevita-Olimpiji! Od ranije su tu i Jaka Blažić i Marko Simonović.

Košarka 26.09.2019 | 22:20
Zvanično – Cirbes u Ljubljani!
Na zvaničnom Tviter nalogu novoformiranog kluba je navedeno da je nemački košarkaš potpisao jednogodišnji ugovor.

"Veoma sam srećan što dolazim u ovaj klub. Već sam igrao sa nekima od budućih saigrača, tako da verujem da ću se brzo uklopiti", rekao je Cirbes.

Sportski direktor kljuba iz Ljubljane Sani Bečirovič je rekao da je odlučeno da se dovede još jedan igrač na centarskoj poziciji zbog povrede koju je doživeo Andrija Stipanović.

Trener Slaven Rimac je dodao da Cirbes ima iskustvo koje je neophodno timu i da je osvojio gotovo sve što je mogao.

Cirbes je karijeru počeo u Triru, a posle dve provedene sezone u Bambergu se preselio u Crvenu zvezdu, u koju se vratio posle boravka u Makabiju i Bajernu.

S obzirom na to da nije ispunio očekivanja u svom drugom periodu u beogradskom klubu, kraj prošle sezone je dočekao u kineskom Guangsjiu.

Otišao je iz Crvene zvezde, ali ne iz ABA lige. Majk Cirbes će i naredne sezone igrati na Jadranu pošto je potpisao za novoformiranu Cedevita Olimpiju, koja ima visoke ambicije za naredni period.

Možda ne baš odmah za sledeću sezonu, pošto je ovog leta morala da potroši dobar deo budžeta kako bi raskinula ugovore sa igračima koji su bili ili u ljubljanskoj Olimpiji ili u zagrebačkoj Cedeviti. Sada kad su dva kluba udružili snage ciljevi su porasli, pa je moralo da se napravi prostora za kvaltetnije igrače.

Otud Majk Cirbes, koji dobro poznaje regionalnu košarku pošto je u Zvezdinom dresu blistao u prvom mandate u Beogradu, od 2012. do 2014. godine. Nakon epizoda u Makabiju i Bajernu vratio se u crveno-beli tabor, ali ipak nije bio na nivou na kome su ga Zvezdini navijači upoznali. U proseku je za 15,6 minuta na terenu u ABA ligi beležio 7,7 poena i 3,9 skokova, pa je početkom maja Zvezda raskinula ugovor sa nemačkim centrum, a on je otišao u kineski Gvangsi u kome je u proseku davao 19,8 poena uz 15,5 skokova po meču druge lige.

Nije to naravno isti kvalitet košarke, ali sad bi mogao da pokaže koliko zna.

“Srećan sam što sam potpisao za Cedevitu Olimpiju i jedva čekam da počne sezone i upoznam nove saigrače. Sa nekima od njih sam već delio svlačionicu pa verujem da ću se odmah uklopiti”, rekao je Cirbes podsećajući da će u Ljubljani naredne sezone igrati i njegovi nekadašnji saigrači iz Crvene zvezde Jaka Blažič i Marko Simonović.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar