Ма, каква Кина: Маик Цирбес се враћа у АБА лигу!

Маик Цирбес, бивши центар Црвене звезде, вратиће се у АБА лигу и то у новоформирану Цедевита Олимпију, преноси словеначка "Екипа24".  Нијемац је у Кину отишао прошлог јуна, послије другог мандата у црвено-бијелом, али. . .  

Кошарка 26.09.2019 | 18:27
Ма, каква Кина: Маик Цирбес се враћа у АБА лигу!
Немачки кошаркаш, који је пре само пет месеци завршио други мандат на Малом Калемгдану и отишао у Кину, поново ће играти на Јадрану и то у тиму са бившим саиграчима из Звезде Јаком Блажичем и Марком Симоновићем.

Тренеру Славену Римцу неопходан је класичан центар и избор је пао на доскорашњег играча Гуанжија.

Цирбес је, поред непуне прошле сезоне, носио црвено-бели дрес од 2014. до 2016. године и освојио три титуле АБА лиге, две првака Србије и један Куп Радивоја Кораћа.

Током каријере наступао је још за Трир, Бамберг, Макаби из Тел Авива и у два наврата за минхенски Бајерн.

Маик Цирбес је пред крај прошле сезоне напустио Црвену звезду, али би у предстојећој сезони поново могао да заигра у Јадранској лиги. Како пише словеначки портал екипа24.си, Немац би требало да постане најновије појачање Цедевита Олимпије.

Словенци пишу да су проблем у досадашњим преговорима биле финансије, с обзиром да је значајан део буџета отишао на надокнаду за раскиде уговора играча који су били у Олимпији или Цедевити, али је сада то решено, па више нема препрека да искусни центар дође у Љубљану.

Цирбес има озбиљно европско искуство, а током два боравка у Црвеној звезди, максимално се привикао и на дешавања у регионалном такмичењу. На Малом Калемегдану био прво био од 2012. до 2014. године, а потом понову прошлој сезони, али није успео да понови претходне партије. Током кареијере носио је дрес Бамберга, Макабија и Бајерна.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар