Ma, kakva Kina: Maik Cirbes se vraća u ABA ligu!

Maik Cirbes, bivši centar Crvene zvezde, vratiće se u ABA ligu i to u novoformiranu Cedevita Olimpiju, prenosi slovenačka "Ekipa24".  Nijemac je u Kinu otišao prošlog juna, poslije drugog mandata u crveno-bijelom, ali. . .  

Košarka 26.09.2019 | 18:27
Ma, kakva Kina: Maik Cirbes se vraća u ABA ligu!
Nemački košarkaš, koji je pre samo pet meseci završio drugi mandat na Malom Kalemgdanu i otišao u Kinu, ponovo će igrati na Jadranu i to u timu sa bivšim saigračima iz Zvezde Jakom Blažičem i Markom Simonovićem.

Treneru Slavenu Rimcu neophodan je klasičan centar i izbor je pao na doskorašnjeg igrača Guanžija.

Cirbes je, pored nepune prošle sezone, nosio crveno-beli dres od 2014. do 2016. godine i osvojio tri titule ABA lige, dve prvaka Srbije i jedan Kup Radivoja Koraća.

Tokom karijere nastupao je još za Trir, Bamberg, Makabi iz Tel Aviva i u dva navrata za minhenski Bajern.

Maik Cirbes je pred kraj prošle sezone napustio Crvenu zvezdu, ali bi u predstojećoj sezoni ponovo mogao da zaigra u Jadranskoj ligi. Kako piše slovenački portal ekipa24.si, Nemac bi trebalo da postane najnovije pojačanje Cedevita Olimpije.

Slovenci pišu da su problem u dosadašnjim pregovorima bile finansije, s obzirom da je značajan deo budžeta otišao na nadoknadu za raskide ugovora igrača koji su bili u Olimpiji ili Cedeviti, ali je sada to rešeno, pa više nema prepreka da iskusni centar dođe u Ljubljanu.

Cirbes ima ozbiljno evropsko iskustvo, a tokom dva boravka u Crvenoj zvezdi, maksimalno se privikao i na dešavanja u regionalnom takmičenju. Na Malom Kalemegdanu bio prvo bio od 2012. do 2014. godine, a potom ponovu prošloj sezoni, ali nije uspeo da ponovi prethodne partije. Tokom kareijere nosio je dres Bamberga, Makabija i Bajerna.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar