ШПА: Атлетик не губи у гостима - Атлетико је лидер!

Баскијци и на трећем гостовању ове сезоне освојили бод. Атлетико Мадрид победио Мајорку и засео на прво место.  Дијего Кошта и Жоао Феликс тврђи од Мајорке, Јорганџијама три бода на гостовању.  Атлетико Мадрид завршио меч са десеторицом због искључења Алвара Морате.

Фудбал 25.09.2019 | 21:42
ШПА: Атлетик не губи у гостима - Атлетико је лидер!
Када је Раул Гарсија у 59. минуту био сигуран реализатор пенала, чинило се да ће Атлетик Билбао забележити и четврту победу у сезони и после шест одиграних кола бити на челу Примере.

Наде Баскијаца угасио је Оскар Родригез само три минута касније. Сјајним ударцем из "слободњак" прво је пребацио "живи зид", да би искусни Лаго Ерерин само погледом испратио како се лопта "копрца" у мрежи иза његових леђа.

Леганес је успео да спречи Атлетик да после два ремија на гостовањима упише и први тријумф – остало је 1:1. За домаћи састав био је то тек други бод.

Лидер је, берем за сада, Атлетико Мадрид. "Јорганџије" су гостовале на егзотичним Балерарима, а Мајорка је била више него љубазан домаћин.

Тим Дијега Симеонеа победио је 2:0, головима Дијега Косте и Жоаа Феликса. Први је врло спретно реаговао у 26. минуту после центаршута Кокеа, док је Португалац био најприсебнији у гужви која се одиграла у шеснаестерцу Мајорке у 65. Алваро Мората је у 78. минуту искључен због неспортског понашања.

Вечерас се састају још Валенсија и Хетафе, односно Реал Мадрид и Осасуна.

Након беспрекорног старта сезоне, Атлетико је упао у мању кризу резултата и многи су се прибојавали да би она могла да се настави на гостовању против Мајорке. Ипак, Јорганџије су успеле, додуше уз нешто више муке, да славе против вечерашњег ривала. Дијего Кошта је пробио лед, а победу је потврдио Жоао Феликс за коначних - 0:2 (0:1).

Почетак првог полувремена није нам донео превише узбуђења. Нервоза је била видљива и на једној, а и на другој страни, па је судија Алехандро Хернандез само у уводних 15 минута поделио три жута картона. До прве озбиљније прилике чекало се баш на истеку четврт сата игре, када је Салва Севиља из обећавајућег слободног ударца шутирао право у голмана Јана Облака.

А онда, само десетак минута касније – гол. Након прекида, центрирао Коке, а отприлике негде на петерцу лопту је на глави дочекао Дијего Кошта који је без икаквих проблема закуцао у гол. Иако је ту било доста фудбалера домаће екипе, ниједан од њих није успео да заустави центаршут искусног фудбалера Јорганџија.

Само пет минута касније, ВАР ступа на сцену. У шеснаестерцу гостујуће екипе руком је играо ЏоанСастре, судија је показао на белу тачку, али је на асистенцију својих помоћника ипак одлучио да све још једном погледа. И након дужег већања, Алехадро Хернандез поништио је првобитну одлуку, па су домаћи фудбалери и навијачи могли да одахну.

Иницијатива Атлетико Мадрида настављена је и на крају првог полувремена, а у 36. минуту врло лако је могло да буде 2:0, но Сантијаго Аријас је погодио само леву стативу након одличног шута.

По повратку са одмора, дуго се чекало на праву прилику пред било којим голом. Углавном се играло између два шеснаестерца, а Атлетико је стрпљиво чекао прилику за други погодак којим би решио меч. И дочекао га је у 65. минуту. Након једног центаршута, одбрана Мајорке се није најбоље снашла, лопта је пала тачно на ноге Жоау Феликсу који је из окрета шутирао, а лопта је након блока променила правац и од стативе успела да уђе у мрежу. Тада је било јасно да су бодови били веома близу одласка у Мадрид.

Драма ипак није изостала, а за њу је најзаслужнији био Алваро Мората. Појачање Јорганџија из Челсија ушло је у игру у 70. минуту игре, а потом за свега седам минута зарадило два жута картона, а самим тим и искључење уз неверицу на лицу Чола Симеонеа. То ипак није коштало његову екипу, која је до краја успела да сачува резултат и слави велику победу.

У истом термину, Легањес и Атлетик Билбао одиграли су нерешено – 1:1. Гости су повели голом Гарсије из пенала у 59. минуту, а Оскар је поставио коначан резултат само три минута касније.

ЛаЛига, 6.коло:

Леганес – Атлетик Билбао 1:1 (0:0)
(Родригес 61 – Гарсија 59п)

Мајорка – Атлетико Мадрид 0:2 (0:1)
(Коста 26, Феликс 64)

20:00 Валенсија – Хетафе

21:00 Реал Мадрид – Осасуна



Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар