ŠPA: Atletik ne gubi u gostima - Atletiko je lider!

Baskijci i na trećem gostovanju ove sezone osvojili bod. Atletiko Madrid pobedio Majorku i zaseo na prvo mesto.  Dijego Košta i Žoao Feliks tvrđi od Majorke, Jorgandžijama tri boda na gostovanju.  Atletiko Madrid završio meč sa desetoricom zbog isključenja Alvara Morate.

Fudbal 25.09.2019 | 21:42
ŠPA: Atletik ne gubi u gostima - Atletiko je lider!
Kada je Raul Garsija u 59. minutu bio siguran realizator penala, činilo se da će Atletik Bilbao zabeležiti i četvrtu pobedu u sezoni i posle šest odigranih kola biti na čelu Primere.

Nade Baskijaca ugasio je Oskar Rodrigez samo tri minuta kasnije. Sjajnim udarcem iz "slobodnjak" prvo je prebacio "živi zid", da bi iskusni Lago Ererin samo pogledom ispratio kako se lopta "koprca" u mreži iza njegovih leđa.

Leganes je uspeo da spreči Atletik da posle dva remija na gostovanjima upiše i prvi trijumf – ostalo je 1:1. Za domaći sastav bio je to tek drugi bod.

Lider je, berem za sada, Atletiko Madrid. "Jorgandžije" su gostovale na egzotičnim Balerarima, a Majorka je bila više nego ljubazan domaćin.

Tim Dijega Simeonea pobedio je 2:0, golovima Dijega Koste i Žoaa Feliksa. Prvi je vrlo spretno reagovao u 26. minutu posle centaršuta Kokea, dok je Portugalac bio najprisebniji u gužvi koja se odigrala u šesnaestercu Majorke u 65. Alvaro Morata je u 78. minutu isključen zbog nesportskog ponašanja.

Večeras se sastaju još Valensija i Hetafe, odnosno Real Madrid i Osasuna.

Nakon besprekornog starta sezone, Atletiko je upao u manju krizu rezultata i mnogi su se pribojavali da bi ona mogla da se nastavi na gostovanju protiv Majorke. Ipak, Jorgandžije su uspele, doduše uz nešto više muke, da slave protiv večerašnjeg rivala. Dijego Košta je probio led, a pobedu je potvrdio Žoao Feliks za konačnih - 0:2 (0:1).

Početak prvog poluvremena nije nam doneo previše uzbuđenja. Nervoza je bila vidljiva i na jednoj, a i na drugoj strani, pa je sudija Alehandro Hernandez samo u uvodnih 15 minuta podelio tri žuta kartona. Do prve ozbiljnije prilike čekalo se baš na isteku četvrt sata igre, kada je Salva Sevilja iz obećavajućeg slobodnog udarca šutirao pravo u golmana Jana Oblaka.

A onda, samo desetak minuta kasnije – gol. Nakon prekida, centrirao Koke, a otprilike negde na petercu loptu je na glavi dočekao Dijego Košta koji je bez ikakvih problema zakucao u gol. Iako je tu bilo dosta fudbalera domaće ekipe, nijedan od njih nije uspeo da zaustavi centaršut iskusnog fudbalera Jorgandžija.

Samo pet minuta kasnije, VAR stupa na scenu. U šesnaestercu gostujuće ekipe rukom je igrao DžoanSastre, sudija je pokazao na belu tačku, ali je na asistenciju svojih pomoćnika ipak odlučio da sve još jednom pogleda. I nakon dužeg većanja, Alehadro Hernandez poništio je prvobitnu odluku, pa su domaći fudbaleri i navijači mogli da odahnu.

Inicijativa Atletiko Madrida nastavljena je i na kraju prvog poluvremena, a u 36. minutu vrlo lako je moglo da bude 2:0, no Santijago Arijas je pogodio samo levu stativu nakon odličnog šuta.

Po povratku sa odmora, dugo se čekalo na pravu priliku pred bilo kojim golom. Uglavnom se igralo između dva šesnaesterca, a Atletiko je strpljivo čekao priliku za drugi pogodak kojim bi rešio meč. I dočekao ga je u 65. minutu. Nakon jednog centaršuta, odbrana Majorke se nije najbolje snašla, lopta je pala tačno na noge Žoau Feliksu koji je iz okreta šutirao, a lopta je nakon bloka promenila pravac i od stative uspela da uđe u mrežu. Tada je bilo jasno da su bodovi bili veoma blizu odlaska u Madrid.

Drama ipak nije izostala, a za nju je najzaslužniji bio Alvaro Morata. Pojačanje Jorgandžija iz Čelsija ušlo je u igru u 70. minutu igre, a potom za svega sedam minuta zaradilo dva žuta kartona, a samim tim i isključenje uz nevericu na licu Čola Simeonea. To ipak nije koštalo njegovu ekipu, koja je do kraja uspela da sačuva rezultat i slavi veliku pobedu.

U istom terminu, Leganjes i Atletik Bilbao odigrali su nerešeno – 1:1. Gosti su poveli golom Garsije iz penala u 59. minutu, a Oskar je postavio konačan rezultat samo tri minuta kasnije.

LaLiga, 6.kolo:

Leganes – Atletik Bilbao 1:1 (0:0)
(Rodriges 61 – Garsija 59p)

Majorka – Atletiko Madrid 0:2 (0:1)
(Kosta 26, Feliks 64)

20:00 Valensija – Hetafe

21:00 Real Madrid – Osasuna



Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar