Тринкијери пред АБА Суперкуп: Први трофеј сезоне!

Али, још је септембар! Са друге стране, Дејан Милојевић жели да његова Мега "покаже зубе" свима у предстојећој сезони.

Кошарка 26.09.2019 | 09:35
Тринкијери пред АБА Суперкуп: Први трофеј сезоне!
Треће издање АБА Суперкупа почиње у четвртак, а српски четвртфинални окршај отвориће такмичење. Партизан ће се састати са Мегом Бемакс у првом мечу нове сезоне. Тренер црно-белих је срећан што је време за такмичарске утакмице.

"Напокон су припреме готове. Увек су предуге, за играче, за тренере", истиче Андреа Тринкијери.

"Имамо доста нових лица, борићемо се сутра са једном екипом која је у фантастичној форми, кренули су јако рано са припремама, како они знају. Ово је први трофеј сезоне, али још је септембар, још екипе траже хемију, равнотежу и хијерархију на терену", напомиње тренер Партизана.

Он је истакао да још увек није познато хоће ли и у коликој мери Стефан Бирчевић помоћи свом новом тиму, пошто је до пре 10 дана био на Светском првенству у Кини са репрезентацијом Србије. Истиче и да ће ова сезона бити јако тешка.

"Не видим бољу ситуацију да се следеће недеље крене са куповима и АБА лигом. Конкуренција је врхунска, ове године је АБА лига изузетно јака и биће занимљиво", рекао је Тринкијери.

Противник црно-белих биће традиционално млади тим Мега Бемакса. Тренер Дејан Милојевић каже да је за његов тим пласман на АБА Суперкуп одличан успех.

"Част је бити овде, прошла сезона је била јако успешна. То је одличан успех, посебно јер имамо млад тим. Ове године екипа је никад млађа, имамо два играча по 29 година, сви остали имају 22 и мање. Нису то никакви изговори ни олакшање. Тако смо желели да направимо екипу, имамо јако талентоване, младе играче, код којих се напредак брзо види", каже Милојевић и пун елана наставља.

"Желим да убедим моје момке да се не плаше никога. Партизан је апсолутно квалитетнија екипа од нас и ако уђемо са било каквом дозом превеликог респекта, немамо шта да тражимо у тој утакмици. Морамо да будемо храбри, чврст и да играмо на младост, полет, да покажемо тај таленат који имамо. Једва чекам да почне утакмица, а потом и лига, за коју мислим да ће бити никад јача", рекао је некадашњи играч Партизана, а данас тренер Меге.

Партизан и Мега Бемакс отварају АБА Суперкуп у четвртак од 17 часова, док ће од 20.00 снаге одмерити Црвена звезда и Копер Приморска.

Преостали парови четвртфинала на програму су у петак, а састају се Цедевита Олимпија - ФМП и Будућност - Цибона.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар