Trinkijeri pred ABA Superkup: Prvi trofej sezone!

Ali, još je septembar! Sa druge strane, Dejan Milojević želi da njegova Mega "pokaže zube" svima u predstojećoj sezoni.

Košarka 26.09.2019 | 09:35
Trinkijeri pred ABA Superkup: Prvi trofej sezone!
Treće izdanje ABA Superkupa počinje u četvrtak, a srpski četvrtfinalni okršaj otvoriće takmičenje. Partizan će se sastati sa Megom Bemaks u prvom meču nove sezone. Trener crno-belih je srećan što je vreme za takmičarske utakmice.

"Napokon su pripreme gotove. Uvek su preduge, za igrače, za trenere", ističe Andrea Trinkijeri.

"Imamo dosta novih lica, borićemo se sutra sa jednom ekipom koja je u fantastičnoj formi, krenuli su jako rano sa pripremama, kako oni znaju. Ovo je prvi trofej sezone, ali još je septembar, još ekipe traže hemiju, ravnotežu i hijerarhiju na terenu", napominje trener Partizana.

On je istakao da još uvek nije poznato hoće li i u kolikoj meri Stefan Birčević pomoći svom novom timu, pošto je do pre 10 dana bio na Svetskom prvenstvu u Kini sa reprezentacijom Srbije. Ističe i da će ova sezona biti jako teška.

"Ne vidim bolju situaciju da se sledeće nedelje krene sa kupovima i ABA ligom. Konkurencija je vrhunska, ove godine je ABA liga izuzetno jaka i biće zanimljivo", rekao je Trinkijeri.

Protivnik crno-belih biće tradicionalno mladi tim Mega Bemaksa. Trener Dejan Milojević kaže da je za njegov tim plasman na ABA Superkup odličan uspeh.

"Čast je biti ovde, prošla sezona je bila jako uspešna. To je odličan uspeh, posebno jer imamo mlad tim. Ove godine ekipa je nikad mlađa, imamo dva igrača po 29 godina, svi ostali imaju 22 i manje. Nisu to nikakvi izgovori ni olakšanje. Tako smo želeli da napravimo ekipu, imamo jako talentovane, mlade igrače, kod kojih se napredak brzo vidi", kaže Milojević i pun elana nastavlja.

"Želim da ubedim moje momke da se ne plaše nikoga. Partizan je apsolutno kvalitetnija ekipa od nas i ako uđemo sa bilo kakvom dozom prevelikog respekta, nemamo šta da tražimo u toj utakmici. Moramo da budemo hrabri, čvrst i da igramo na mladost, polet, da pokažemo taj talenat koji imamo. Jedva čekam da počne utakmica, a potom i liga, za koju mislim da će biti nikad jača", rekao je nekadašnji igrač Partizana, a danas trener Mege.

Partizan i Mega Bemaks otvaraju ABA Superkup u četvrtak od 17 časova, dok će od 20.00 snage odmeriti Crvena zvezda i Koper Primorska.

Preostali parovi četvrtfinala na programu su u petak, a sastaju se Cedevita Olimpija - FMP i Budućnost - Cibona.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar