Месуд Пезер циља пласман у финале на СП у Дохи!

На прошлој планетарној атлетској смотри, прије двије године у Лондону, с хицем од 19,88 метара, није успио да избори пласман у завршницу.

Остали спортови 26.09.2019 | 17:11
Месуд Пезер циља пласман у финале на СП у Дохи!
Зеничанин Месуд Пезер (25), заједно с репрезентацијом Шведске, сутра ће из Рима отпутовати у Доху (Катар), гдје се од 27. септембра до 6. октобра одржава 17. свјетско атлетско првенство.

Пезер је посљедњих 11 дана провео у кампу у главном италијанском граду, гдје је одрадио завршне припреме пред другу наступ на Свјетском првенству. На прошлој планетарној атлетској смотри, прије двије године у Лондону, с хицем од 19,88 метара, није успио да избори пласман у финале.

''Финале је и овог пута основни циљ, а сигуран сам да ћу овог пута и ући у финале. Осјећам се добро, здрав сам, а и техника ми је добра'', рекао је Пезер у изјави за Фену.

Пезер је половином аугуста, у шведском граду Ваксјо, поправио властити и бх. рекорд, који сада износи 21,48 метара, што је 16. резултат ове године у свијету. Прије двије године први је пут, с дужином 21,40 метара, постао бх. рекордер, када је оборио рекорд Златана Сарачевића.

''Конкуренција ће бити жестока, али се не бојим. Спреман сам да се борим, мада ће у конкуренцији бити осам бацача који су ове године бацали преко 22 метра, а њих чак 14 има личне рекорде преко 22 метра. Међутим, то не мора ништа значити'', истиче Пезер, који ће у квалификацијама наступити седмог дана такмичења, 3. октобра, иза 18.20 часова по средњеевропском времену.

Пезер је прошле године у Бирмингему наступио на Свјетском првенству у дворани, када је с дужином од 21,15 метара био пети.

У квалификацијама у бацању кугле наступиће и Сарајлија Кемал Мешић (34), који је јуче из Сарајева отпутовао заједно са средњепругашем Амелом Туком, који ће наступити у трци на 800 метара.

Мешић је 15. јуна ове године у Сарајеву бацио куглу на дужину од 20,83 метра, а што је и дужина његовог личног рекорда.

Мешићу ће ово бити треће свјетско првенство, али на прошлом није наступио.

Финале у бацању кугле биће одржано претпосљедњег, деветог дана, 5. октобра, с почетком у 19.05 часова.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар