Позива се на Борјану Кришто и псује му мајку

"И Кришто (Борјана Кришто оп. а. ) ми је дала дозволу".

Ријечи су које је - пријетећи - упутио тамошњи, очигледно "успјешни", подузетник Стипо Мареља становнику једног ливањског села, након што су мјештани зауставили радове на локалном водоцрпилишту, које је иницирала његова фирма "Лара-Натурал".

Босна и Херцеговина 25.09.2019 | 16:53
Позива се на Борјану Кришто и псује му мајку
Шест села у близини Ливна, испод планине Тушница, као и села која се напајају са оближњег извора Пашинац - који је тренутно у фази реконструкције средствима локалне заједнице и града Ливна - могли би остати без питке воде, након што је приватна фирма ‘Лара-Натурал’ започела са ископима на том водоцрпилишту.

Случај је пријављен полицији.

На снимку - који је уступљен Новинској агенција Патриа - чује се да Мареља пријети мјештанима да морају дозволити наставак радова на изворишту, при чему се позива на Борјану Кришто, замјеницу предсједника ХДЗ-БиХ Драгана Човића.

Да је Кришто, рођена у Ливну, у блиским односима са власницима "Лара-Натуре", доказ је посјета њемачких привредника Ливну 15. септембра 2018. године.

Привредни савез Републике Њемачке из Берлина тад су представљали извјесни Wолфрам Ноwсцх, Мицхаел Диел, Ацхаз в. Оертзен, те Стипо Мареља и Јосип Сужањ - поријеклом Ливњаци. Примили су их предсједник Владе Кантона 10 Иван Јозић и Борјана Кришто, иако је тада обнашала функцију предсједавајуће Заступничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

Оертзен, Сужањ и Мареља су власници Лара-Натурал која данас ради спорне ископине у водоцрпилишту испод планине Тушница.

Све што је за сада могуће сазнати о цијелом пројекту јесте да је концесију на водоцрпилиште испод планине Тушница раније имала фирма Џе-Цо д.о.о. Ливно, коју заступа директор Бранко Џеко. Та фирма је почетком 2016. године покренула стечај, па је концесионо право на водоцрпилиште - по свим изгледима незаконито - пренесено на „Лара Натурал". 



(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Никола

25.09.2019 15:29

Овај одметник што псује као да је члан црвене СНСД секте!? Сви су исти када треба опљаћкати и узети од народа и државе,успут бахати,дрски и самоувјерени јер знају да имају политичка ледја и позадину!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мргуд

25.09.2019 15:29

Када цовјек цује како се изразавају ови данасњи "биМисмени", доде му да повраца... пу јбт, каква се неписмена стока доцепала власти, Бозе сацувај!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјани

25.09.2019 15:44

Све вам је вец одавно јасно. Све је умрезено, само са једнум циљем"пљацкај" у дрзи тензије. Неце нама бољи зивот стици на ове просторе са лазним изборима никада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хехе

25.09.2019 16:49

КОМФОРТ ЈЕ КОМФОРТ...

ОДГОВОРИТЕ