Poziva se na Borjanu Krišto i psuje mu majku

"I Krišto (Borjana Krišto op. a. ) mi je dala dozvolu".

Riječi su koje je - prijeteći - uputio tamošnji, očigledno "uspješni", poduzetnik Stipo Marelja stanovniku jednog livanjskog sela, nakon što su mještani zaustavili radove na lokalnom vodocrpilištu, koje je inicirala njegova firma "Lara-Natural".

Bosna i Hercegovina 25.09.2019 | 16:53
Poziva se na Borjanu Krišto i psuje mu majku
Šest sela u blizini Livna, ispod planine Tušnica, kao i sela koja se napajaju sa obližnjeg izvora Pašinac - koji je trenutno u fazi rekonstrukcije sredstvima lokalne zajednice i grada Livna - mogli bi ostati bez pitke vode, nakon što je privatna firma ‘Lara-Natural’ započela sa iskopima na tom vodocrpilištu.

Slučaj je prijavljen policiji.

Na snimku - koji je ustupljen Novinskoj agencija Patria - čuje se da Marelja prijeti mještanima da moraju dozvoliti nastavak radova na izvorištu, pri čemu se poziva na Borjanu Krišto, zamjenicu predsjednika HDZ-BiH Dragana Čovića.

Da je Krišto, rođena u Livnu, u bliskim odnosima sa vlasnicima "Lara-Nature", dokaz je posjeta njemačkih privrednika Livnu 15. septembra 2018. godine.

Privredni savez Republike Njemačke iz Berlina tad su predstavljali izvjesni Wolfram Nowsch, Michael Diel, Achaz v. Oertzen, te Stipo Marelja i Josip Sužanj - porijeklom Livnjaci. Primili su ih predsjednik Vlade Kantona 10 Ivan Jozić i Borjana Krišto, iako je tada obnašala funkciju predsjedavajuće Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Oertzen, Sužanj i Marelja su vlasnici Lara-Natural koja danas radi sporne iskopine u vodocrpilištu ispod planine Tušnica.

Sve što je za sada moguće saznati o cijelom projektu jeste da je koncesiju na vodocrpilište ispod planine Tušnica ranije imala firma Dže-Co d.o.o. Livno, koju zastupa direktor Branko Džeko. Ta firma je početkom 2016. godine pokrenula stečaj, pa je koncesiono pravo na vodocrpilište - po svim izgledima nezakonito - preneseno na „Lara Natural". 



(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Nikola

25.09.2019 15:29

Ovaj odmetnik što psuje kao da je član crvene SNSD sekte!? Svi su isti kada treba opljaćkati i uzeti od naroda i države,usput bahati,drski i samouvjereni jer znaju da imaju politička ledja i pozadinu!

ODGOVORITE
Name

Mrgud

25.09.2019 15:29

Kada covjek cuje kako se izrazavaju ovi danasnji "biMismeni", dode mu da povraca... pu jbt, kakva se nepismena stoka docepala vlasti, Boze sacuvaj!

ODGOVORITE
Name

Gradjani

25.09.2019 15:44

Sve vam je vec odavno jasno. Sve je umrezeno, samo sa jednum ciljem"pljackaj" u drzi tenzije. Nece nama bolji zivot stici na ove prostore sa laznim izborima nikada.

ODGOVORITE
Name

Hehe

25.09.2019 16:49

KOMFORT JE KOMFORT...

ODGOVORITE