Српкиње почињу квалификације за ЕУРО, а мисле и о СП-у!

Репрезентација Србије у среду у Краљеву дочекује Швајцарску, па у недељу гостује Словакињама.

Остали спортови 24.09.2019 | 09:35
Српкиње почињу квалификације за ЕУРО, а мисле и о СП-у!
Селектор Љубомир Обрадовић окупио је одабране српске рукометашице у новобеоградском хотелу "ИН", одакле је национални тим продужио за Краљево, на меч 1. кола квалификација за Европско првенство, против Швајцарске.

Репрезентација Србије жели да квалификације почне победом и направи добру увертиру за гостовање Словачкој 29. септембра.

У групи Ц задатак је освојити једно од прва два места, а такмичи се још Русија, са којом ћемо се два пута састати у марту 2020.

"Не прецењујемо, нити потцењујемо било кога. Са Швајцарском смо играли у 'ЕХФ недељи' у марту. Добили смо материјал и од Словакиња, које су играле са Црном Гором. Оне су мала непознаница, али ћемо их анализирати. Морамо да победимо, с обзиром на то да нас у марту чека Русија", рекао је Обрадовић.

Предстојећи мечеви послужиће и као припрема за Светско првенство у Јапану.

"Припреме почињемо 17, 18. новембра, а већ 20. путујемо за Кореју, где ћемо имати једине провере пред старт СП", додао је Обрадовић.

Искусна Драгана Цвијић опоравља се од повреде, али ће ове недеље бити део тима.

"Радила сам све осим дуела, пробала да одиграм меч за клуб. Драго ми је да сам ту, а договорићу се са селектором какав ћу ритам имати ових седам дана. Надам се да ћу помоћи колико могу у оваквом стању", рекла је Цвијић.

Она истиче да је задатак у овом мини-циклусу освајање сва четири бода.

"Да сачекамо Русију са максималним учинком, мада, далеко је март. Видите шта се дешава, сваки дан се неко повреди. Биће ово дуга сезона. Само када помислим да се боримо и за олимпијске квалификације и за Токио, биће то хиљаду утакмица ако успемо у томе. Идемо зато корак по корак", закључила је Цвијић.

Дуел Србије и Швајцарске игра се у Спортској дворани у Краљеву у среду од 18.00.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар