Srpkinje počinju kvalifikacije za EURO, a misle i o SP-u!

Reprezentacija Srbije u sredu u Kraljevu dočekuje Švajcarsku, pa u nedelju gostuje Slovakinjama.

Ostali sportovi 24.09.2019 | 09:35
Srpkinje počinju kvalifikacije za EURO, a misle i o SP-u!
Selektor Ljubomir Obradović okupio je odabrane srpske rukometašice u novobeogradskom hotelu "IN", odakle je nacionalni tim produžio za Kraljevo, na meč 1. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, protiv Švajcarske.

Reprezentacija Srbije želi da kvalifikacije počne pobedom i napravi dobru uvertiru za gostovanje Slovačkoj 29. septembra.

U grupi C zadatak je osvojiti jedno od prva dva mesta, a takmiči se još Rusija, sa kojom ćemo se dva puta sastati u martu 2020.

"Ne precenjujemo, niti potcenjujemo bilo koga. Sa Švajcarskom smo igrali u 'EHF nedelji' u martu. Dobili smo materijal i od Slovakinja, koje su igrale sa Crnom Gorom. One su mala nepoznanica, ali ćemo ih analizirati. Moramo da pobedimo, s obzirom na to da nas u martu čeka Rusija", rekao je Obradović.

Predstojeći mečevi poslužiće i kao priprema za Svetsko prvenstvo u Japanu.

"Pripreme počinjemo 17, 18. novembra, a već 20. putujemo za Koreju, gde ćemo imati jedine provere pred start SP", dodao je Obradović.

Iskusna Dragana Cvijić oporavlja se od povrede, ali će ove nedelje biti deo tima.

"Radila sam sve osim duela, probala da odigram meč za klub. Drago mi je da sam tu, a dogovoriću se sa selektorom kakav ću ritam imati ovih sedam dana. Nadam se da ću pomoći koliko mogu u ovakvom stanju", rekla je Cvijić.

Ona ističe da je zadatak u ovom mini-ciklusu osvajanje sva četiri boda.

"Da sačekamo Rusiju sa maksimalnim učinkom, mada, daleko je mart. Vidite šta se dešava, svaki dan se neko povredi. Biće ovo duga sezona. Samo kada pomislim da se borimo i za olimpijske kvalifikacije i za Tokio, biće to hiljadu utakmica ako uspemo u tome. Idemo zato korak po korak", zaključila je Cvijić.

Duel Srbije i Švajcarske igra se u Sportskoj dvorani u Kraljevu u sredu od 18.00.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar