Лаврентије ставио тачку на оптужбе против проте

Епископ шабачки Лаврентије ставио је данас тачку оптужбе које је група свештеника из Лознице достављала скоро две године, против лозничког проте Милана Алекасића због чега је била подигнута и оптужница црквеног тужиоца из Шапца и све наводе оценио као клевету.

Србија 20.09.2019 | 14:32
Лаврентије ставио тачку на оптужбе против проте
Владика је прецизирао да је намера за покретање Црквеносудског поступка неоснована.Владика је наложио да се „ скину са дневног реда клевете против тог свештеника као неосноване и успостави мир и хармонија међу свештенством Епархије“.

Епископ је ову одлуку донео, у присуству свог архијерејског заменика и секретара Епархијског суда, који, како сазнајемо, нису имали ништа супротно да кажу.

- Од великог човека и угледног епископа само овако нешто могло је и да се очекује – каже адвокат свештеника Алексића, Душан Томић.

– Оптужница је написана по правилима, која су у СПЦ суспендована пре више од 37 година!Састојала се из голих лажи, подвала, инсинуација и сплетки, па сад видим зашто је славни Јован Дучић писао да је „човек човеку вук, а поп попу архивук“. Паметан и одговоран епископ поступио на начин који је правичан и по канонима и по образу. Разобличена је велика фарса и фијаско је доживела хајка, која не служи на част њеним актерима, ако се иоле осећају као, истинска, браћа у Христу, утолико више што им је прота Алексић, годинама био, много више од старешине и колеге, човек који је некима од њих помогао више него њихови најрођенији, што се у Епархији, а посебно у Лозници одлично зна.

(БН/В.М.)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

КСС

20.09.2019 12:40

Наш добри Архијереј Владика Лаврентије радујемо се Вашем благослову.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.09.2019 11:13

Ништа од овог неби било да се у цијели учај није укључио адв Душко Томић. Томић је риједак примјер човјека који на дневни ред поставља тешке теме и ријешава их. То доприноси ширењу друштвене свијести и веће одговорности у овом времену које је изњедрило све могуће аномалије.

Name

тајкунско робље

20.09.2019 12:50

Поп Цира и поп Спира. Стеван Сремац верно описао односе медју свестенством, пре висе од једног века и данас актуелно.

ОДГОВОРИТЕ