Lavrentije stavio tačku na optužbe protiv prote

Episkop šabački Lavrentije stavio je danas tačku optužbe koje je grupa sveštenika iz Loznice dostavljala skoro dve godine, protiv lozničkog prote Milana Alekasića zbog čega je bila podignuta i optužnica crkvenog tužioca iz Šapca i sve navode ocenio kao klevetu.

Srbija 20.09.2019 | 14:32
Lavrentije stavio tačku na optužbe protiv prote
Vladika je precizirao da je namera za pokretanje Crkvenosudskog postupka neosnovana.Vladika je naložio da se „ skinu sa dnevnog reda klevete protiv tog sveštenika kao neosnovane i uspostavi mir i harmonija među sveštenstvom Eparhije“.

Episkop je ovu odluku doneo, u prisustvu svog arhijerejskog zamenika i sekretara Eparhijskog suda, koji, kako saznajemo, nisu imali ništa suprotno da kažu.

- Od velikog čoveka i uglednog episkopa samo ovako nešto moglo je i da se očekuje – kaže advokat sveštenika Aleksića, Dušan Tomić.

– Optužnica je napisana po pravilima, koja su u SPC suspendovana pre više od 37 godina!Sastojala se iz golih laži, podvala, insinuacija i spletki, pa sad vidim zašto je slavni Jovan Dučić pisao da je „čovek čoveku vuk, a pop popu arhivuk“. Pametan i odgovoran episkop postupio na način koji je pravičan i po kanonima i po obrazu. Razobličena je velika farsa i fijasko je doživela hajka, koja ne služi na čast njenim akterima, ako se iole osećaju kao, istinska, braća u Hristu, utoliko više što im je prota Aleksić, godinama bio, mnogo više od starešine i kolege, čovek koji je nekima od njih pomogao više nego njihovi najrođeniji, što se u Eparhiji, a posebno u Loznici odlično zna.

(BN/V.M.)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

КСС

20.09.2019 12:40

Наш добри Архијереј Владика Лаврентије радујемо се Вашем благослову.

ODGOVORITE
Name

Re

21.09.2019 11:13

Ništa od ovog nebi bilo da se u cijeli učaj nije uključio adv Duško Tomić. Tomić je rijedak primjer čovjeka koji na dnevni red postavlja teške teme i riješava ih. To doprinosi širenju društvene svijesti i veće odgovornosti u ovom vremenu koje je iznjedrilo sve moguće anomalije.

Name

tajkunsko roblje

20.09.2019 12:50

Pop Cira i pop Spira. Stevan Sremac verno opisao odnose medju svestenstvom, pre vise od jednog veka i danas aktuelno.

ODGOVORITE