Звиздић: Савјет министара БиХ није у блокади

Није тачно да је Савјет министара у потпуној блокади, како неки желе приказати и манипулисати у својим изјавама. Да то није тачно, показала је и ова сједница, на којој је донесено низ значајних одлука, казао је Денис Звиздић, предсједавајући Савјета министара БиХ у техничком мандату.

Босна и Херцеговина 19.09.2019 | 18:20
Звиздић: Савјет министара БиХ није у блокади
Подсјетио је да је Савјет министара БиХ усвојило бројне тачке које су се нашле пред министрима те да ова институција функционише без икаквих блокада.

"Савјет министара БиХ је и на овој сједници усвојило и неколико важних споразума. Усвојили смо Споразум о инвестицијском гранту од 19 милиона еура између БиХ и ЕБРД-а везан за изградњу коридора 5ц. Овај пројекат ће повећати доступност и промовисати локални економски развој, јер ће повећати промет за више од 23 посто." Осим тога, усвојен је Приједлог уговора о гранту за важан пројект изградње водовода Плава вода, који ће обезбиједити дугорочно снабдијевање водом за Зеницу и Нови Травник", рекао је Звиздић те је критиковао нерад Парламентарне скупштине БиХ, а подсјетимо да је сам Звиздић предсједавајући Представничког дома БиХ.

Он је казао да је овдје ријеч о неуставним блокадама законодавне власти на нивоу институција БиХ. Звиздић је казао како због нерада парламентараца стоји заробљено више од милијарду еура, који чекају на имплементацију и којим би се унаприједила економска ситуација свих грађана у БиХ.

Одговарајући на новинарско питање да ли је Савјет министара одобрило три милиона КМ које је Предсједништво БиХ тражило за завршетак радова на прелазу Братунац - Љубовија, Звиздић је рекао да ту нема проблема, али да средства не могу бити реализована док не буде усвојен буџет институција БиХ.

Звиздић је рекао да је Савјет министара једногласно усвојило и писмо подршке за градњу Блока 7 Термоелектране у Тузли и да ће писмо подршке бити упућено на одговарајуће адресе.

Савјет министара у техничком мандату усвојио је иницијативу за преговоре за постизање споразума за пројекат рехабилитације путева у Републици Српској, вриједан 100 милиона евра.

(Независне)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

БејХа Напред!

19.09.2019 16:52

Нигдје се оволико прегалацки не ради као у БејХа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.09.2019 17:50

У Босни и Херцеговини раде али у ентитетима БеејХаа се краде

Name

Посматрач

19.09.2019 17:02

Наравно да није. Био би да парламентарна скупштина није блокирана. Јер би онда ти и пола министара били на сједници скупштине. Како би онда радио савјет министара ако су пресједавајући и министри на сједници скупштине? Можда си и у праву можеш заказати телефонску сједницу СМ док пресједаваш сједницом скупштине.

ОДГОВОРИТЕ