Zvizdić: Savjet ministara BiH nije u blokadi

Nije tačno da je Savjet ministara u potpunoj blokadi, kako neki žele prikazati i manipulisati u svojim izjavama. Da to nije tačno, pokazala je i ova sjednica, na kojoj je doneseno niz značajnih odluka, kazao je Denis Zvizdić, predsjedavajući Savjeta ministara BiH u tehničkom mandatu.

Bosna i Hercegovina 19.09.2019 | 18:20
Zvizdić: Savjet ministara BiH nije u blokadi
Podsjetio je da je Savjet ministara BiH usvojilo brojne tačke koje su se našle pred ministrima te da ova institucija funkcioniše bez ikakvih blokada.

"Savjet ministara BiH je i na ovoj sjednici usvojilo i nekoliko važnih sporazuma. Usvojili smo Sporazum o investicijskom grantu od 19 miliona eura između BiH i EBRD-a vezan za izgradnju koridora 5c. Ovaj projekat će povećati dostupnost i promovisati lokalni ekonomski razvoj, jer će povećati promet za više od 23 posto." Osim toga, usvojen je Prijedlog ugovora o grantu za važan projekt izgradnje vodovoda Plava voda, koji će obezbijediti dugoročno snabdijevanje vodom za Zenicu i Novi Travnik", rekao je Zvizdić te je kritikovao nerad Parlamentarne skupštine BiH, a podsjetimo da je sam Zvizdić predsjedavajući Predstavničkog doma BiH.

On je kazao da je ovdje riječ o neustavnim blokadama zakonodavne vlasti na nivou institucija BiH. Zvizdić je kazao kako zbog nerada parlamentaraca stoji zarobljeno više od milijardu eura, koji čekaju na implementaciju i kojim bi se unaprijedila ekonomska situacija svih građana u BiH.

Odgovarajući na novinarsko pitanje da li je Savjet ministara odobrilo tri miliona KM koje je Predsjedništvo BiH tražilo za završetak radova na prelazu Bratunac - Ljubovija, Zvizdić je rekao da tu nema problema, ali da sredstva ne mogu biti realizovana dok ne bude usvojen budžet institucija BiH.

Zvizdić je rekao da je Savjet ministara jednoglasno usvojilo i pismo podrške za gradnju Bloka 7 Termoelektrane u Tuzli i da će pismo podrške biti upućeno na odgovarajuće adrese.

Savjet ministara u tehničkom mandatu usvojio je inicijativu za pregovore za postizanje sporazuma za projekat rehabilitacije puteva u Republici Srpskoj, vrijedan 100 miliona evra.

(Nezavisne)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

BejHa Napred!

19.09.2019 16:52

Nigdje se ovoliko pregalacki ne radi kao u BejHa!

ODGOVORITE
Name

Re

19.09.2019 17:50

U Bosni i Hercegovini rade ali u entitetima BeejHaa se krade

Name

Посматрач

19.09.2019 17:02

Наравно да није. Био би да парламентарна скупштина није блокирана. Јер би онда ти и пола министара били на сједници скупштине. Како би онда радио савјет министара ако су пресједавајући и министри на сједници скупштине? Можда си и у праву можеш заказати телефонску сједницу СМ док пресједаваш сједницом скупштине.

ODGOVORITE