Подршка Њемачке Брнабићевој за дигитализацију

Привредна комора Србије саопштила је вечерас да су у Берлину Србија и премијерка Ана Брнабић добили посебно признање канцеларке Ангеле Меркел за процес дигитализације, као и да Србија има подршку Њемачке за јачање приватног сектора, као и за регионално повезивање.

Србија 18.09.2019 | 22:18
Подршка Њемачке Брнабићевој за дигитализацију
Њемачка кроз развојне пројекте пружа снажну финансијску и експертску подршку Србији и у другим областима које су у врху приоритета Привредне коморе Србије, као што су увођење дуалног образовања и унапређењу тржишта рада према потребама привреде, дигитализацији, подизању конкурентности и интернационализацији наших компанија, саопштила је ПКС.

Подсећају и да осим што су њемачке компаније у врху листе страних инвеститора у Србији, запошљавају 60.000 радника и ангажују домаће фирме за своје добављаче.
 
Премијерка Ана Брнабић је, на данашњој конференцији са њемачком канцеларком Ангелом Меркел, посебно истакла помоћ ГИЗ-а, у успостављању Центра за дигиталну трансформацију привреде при ПКС, који је фокусиран на подршку дигитализацији малих и средњих предузећа.

Управо у овој области Србија и премијерка Брнабић лично добили су посебно признање канцеларке Меркел која је оценила да Србија по питању дигитализације предњачи и да је то добар сигнал младим људима. То је инвестиција у будућност, додала је њемачка канцеларка.
 
Желимо да покренемо нови талас њемачких инвестиција, више развојних центара њемачких компанија, веће инвестиције у истраживања и развој, заједничке наступе на трећим тржиштима. Све то би за Србију био огроман успјех, нагласила је Брнабић.

Говорећи о односима у региону, потреби помирења и западнобалканским перспективама премијерка Брнабић је поручила да на томе сви у региону треба заједно да раде, уз подршку Њемачке, ЕУ и других међународних партнера.

Знам да можемо да изградимо љепши, бољи и просперитетнији Балкан за све, рекла је Брнабић и оцијенила да је Коморски инвестициони форум Западног Балкана - заједничка регионална комора једина, која тренутно највише ради на успостављању будућег заједничког тржишта у региону.

(Блиц)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

глпбсанац

18.09.2019 21:25

Дигитализација него како, ја јос увијек вјерујем у њемацку прецизност.

ОДГОВОРИТЕ