Podrška Njemačke Brnabićevoj za digitalizaciju

Privredna komora Srbije saopštila je večeras da su u Berlinu Srbija i premijerka Ana Brnabić dobili posebno priznanje kancelarke Angele Merkel za proces digitalizacije, kao i da Srbija ima podršku Njemačke za jačanje privatnog sektora, kao i za regionalno povezivanje.

Srbija 18.09.2019 | 22:18
Podrška Njemačke Brnabićevoj za digitalizaciju
Njemačka kroz razvojne projekte pruža snažnu finansijsku i ekspertsku podršku Srbiji i u drugim oblastima koje su u vrhu prioriteta Privredne komore Srbije, kao što su uvođenje dualnog obrazovanja i unapređenju tržišta rada prema potrebama privrede, digitalizaciji, podizanju konkurentnosti i internacionalizaciji naših kompanija, saopštila je PKS.

Podsećaju i da osim što su njemačke kompanije u vrhu liste stranih investitora u Srbiji, zapošljavaju 60.000 radnika i angažuju domaće firme za svoje dobavljače.
 
Premijerka Ana Brnabić je, na današnjoj konferenciji sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, posebno istakla pomoć GIZ-a, u uspostavljanju Centra za digitalnu transformaciju privrede pri PKS, koji je fokusiran na podršku digitalizaciji malih i srednjih preduzeća.

Upravo u ovoj oblasti Srbija i premijerka Brnabić lično dobili su posebno priznanje kancelarke Merkel koja je ocenila da Srbija po pitanju digitalizacije prednjači i da je to dobar signal mladim ljudima. To je investicija u budućnost, dodala je njemačka kancelarka.
 
Želimo da pokrenemo novi talas njemačkih investicija, više razvojnih centara njemačkih kompanija, veće investicije u istraživanja i razvoj, zajedničke nastupe na trećim tržištima. Sve to bi za Srbiju bio ogroman uspjeh, naglasila je Brnabić.

Govoreći o odnosima u regionu, potrebi pomirenja i zapadnobalkanskim perspektivama premijerka Brnabić je poručila da na tome svi u regionu treba zajedno da rade, uz podršku Njemačke, EU i drugih međunarodnih partnera.

Znam da možemo da izgradimo ljepši, bolji i prosperitetniji Balkan za sve, rekla je Brnabić i ocijenila da je Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana - zajednička regionalna komora jedina, koja trenutno najviše radi na uspostavljanju budućeg zajedničkog tržišta u regionu.

(Blic)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

glpbsanac

18.09.2019 21:25

Digitalizacija nego kako, ja jos uvijek vjerujem u njemacku preciznost.

ODGOVORITE