Драма у вртићу у Рачи, дјевојчица се отровала

Двогодишња девојчица из Раче Крагујевачке отровала се у вртићу у том месту пошто је попила средство за дезинфекцију "асепсол", који је био у флашици са етикетом воде.

Србија 18.09.2019 | 18:53
Драма у вртићу у Рачи, дјевојчица се отровала
Језиви случај, у ком дете није претрпело теже последице само захваљујући томе што је на време стигло до лекара, догодио се у вртићу "Наша радост" у Рачи Крагујевачкој. Мислећи да је у флашици на столу вода, васпитачица је детету дале флашицу да пије.

Међутим, уместо воде, у флашици је било средство за дезинфекцију "асепсол", који у себи садржи отровну супстанцу бензалконијум-хлорид, која може бити и фатална ако се попије у већим количинама. Недуго пошто је попило мало течности, дете је почело да повраћа.

Не знајући шта се догађа са дететом, из вртића су позвали мајку да дође по њу. Мајка је дете одмах одвела у Дом здравља у Рачи, а одатле је дете транспортовано у болницу у Крагујевцу.

Директорка: Покренут дисциплински поступак

Љубина Јевтић, директорка Предшколске установе "Наша радост" из Раче, каже за "Блиц" да је покренут дисциплински поступак и да су сви надлежни органи упознати са случајем.

- Одговорност запослених ће се утврдити кроз истрагу и они ће сносити одређене последице у складу са законом – каже Јевтићева.

(Блиц)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

прле

18.09.2019 17:03

па стасте одма направили толику панику свакоме се мозе тако десит није васпитацица то намјерно урадила

ОДГОВОРИТЕ
Name

тајкунско робље

19.09.2019 10:01

Питао би те да је твој неко у питању.

Name

Xx

18.09.2019 17:08

Па ту васпитачицу треба казнит жестоко незнају гдје шта остављају

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

19.09.2019 03:42

Није јој намјерно дала. О боже, боже, опрости ономе ко не зна шта учини..