Drama u vrtiću u Rači, djevojčica se otrovala

Dvogodišnja devojčica iz Rače Kragujevačke otrovala se u vrtiću u tom mestu pošto je popila sredstvo za dezinfekciju "asepsol", koji je bio u flašici sa etiketom vode.

Srbija 18.09.2019 | 18:53
Drama u vrtiću u Rači, djevojčica se otrovala
Jezivi slučaj, u kom dete nije pretrpelo teže posledice samo zahvaljujući tome što je na vreme stiglo do lekara, dogodio se u vrtiću "Naša radost" u Rači Kragujevačkoj. Misleći da je u flašici na stolu voda, vaspitačica je detetu dale flašicu da pije.

Međutim, umesto vode, u flašici je bilo sredstvo za dezinfekciju "asepsol", koji u sebi sadrži otrovnu supstancu benzalkonijum-hlorid, koja može biti i fatalna ako se popije u većim količinama. Nedugo pošto je popilo malo tečnosti, dete je počelo da povraća.

Ne znajući šta se događa sa detetom, iz vrtića su pozvali majku da dođe po nju. Majka je dete odmah odvela u Dom zdravlja u Rači, a odatle je dete transportovano u bolnicu u Kragujevcu.

Direktorka: Pokrenut disciplinski postupak

Ljubina Jevtić, direktorka Predškolske ustanove "Naša radost" iz Rače, kaže za "Blic" da je pokrenut disciplinski postupak i da su svi nadležni organi upoznati sa slučajem.

- Odgovornost zaposlenih će se utvrditi kroz istragu i oni će snositi određene posledice u skladu sa zakonom – kaže Jevtićeva.

(Blic)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

prle

18.09.2019 17:03

pa staste odma napravili toliku paniku svakome se moze tako desit nije vaspitacica to namjerno uradila

ODGOVORITE
Name

tajkunsko roblje

19.09.2019 10:01

Pitao bi te da je tvoj neko u pitanju.

Name

Xx

18.09.2019 17:08

Pa tu vaspitačicu treba kaznit žestoko neznaju gdje šta ostavljaju

ODGOVORITE
Name

...

19.09.2019 03:42

Nije joj namjerno dala. O bože, bože, oprosti onome ko ne zna šta učini..