ЛШ: Шта је Ковач спремио за Звезду...?

Алаба и Горецка ван тима, Кимих опет мења позицију. . .

Фудбал 16.09.2019 | 23:00
ЛШ: Шта је Ковач спремио за Звезду...?
Сутра стартује нова сезоне Лиге шампиона утакмицама у групама Е, Ф, Г и Х. Нас највише интересује утакмица која пада у среду, између минхенског Бајерна и Црвене звезде. Тешко да су црвено-бели могли да замисле теже гостовање на старту, међутим то ће уједно бити и прави тест могућности изабраника Владана Милојевића. Српски првак се прошле сезоне није прославио на гостовањима у ЛШ. Тако ће овај пут у Минхен бити одлична прилика да видимо да ли су и колико момци из Љутице Богдана напредовали у том смислу у односу на прошлу годину.

Немци већ полако крећу са загревањем. Из разумљивих разлога код њих је тренутно у првом плану окршај Дортмунда и Барселоне (уторак, 21.00), али има и неких јава везаних за сусрет Бајерна и Црвене звезде.

Оно што српску јавност вероватно највише интересује је то како ће седмоструки узастопни немачки првак играти, у ком саставу. Угледни Кикер већ је изашао са својом прогнозом. Подсећања ради, Нико Ковачнеће моћи да рачуна два важна играча - Давид Алаба испао је из конкуренцији због повреде уочи утакмице у Лајпцигу, док Леон Горецка већ дуже време има проблема и он такође неће бити у конкуренцији за састав. Сви остали играчи биће на располагању хрватском стручњаку.

Кикер очекује да ће Ковач направити одређене промене, не само у саставу. Последњих неколико утакмица, рецимо, Џошуа Кимих играо је у везном реду, уз Тијага Алкантару, а против Београђана, најављују немачке колеге, могао би да се врати на позицију десног бека. Штоперски пар, по Кикеру, чиниће Никлас Зуле и Џером Боатенг, што би значило да се Бенжаман Павар сели на клупу. Француз је против Лајпцига играо десног бека...

Давида Алабу, као и у последњем бундеслигашком окршају, мењаће Лукас Ернандез. На голу неприкосновени Мануел Нојер.

Уколико се Кимих пресели на десни бок то ће отворити простор за Корентана Толисоа. Он и Алкантара чиниће тандем задњих везних...

Нико Ковач има много могућности да комбинује када је у питању она тројка иза Роберта Левандовског. У Лајпцигу су шансу добили Кингсли Коман, Серж Гнабри и Томас Милер. Да би са клупе ушли Алфонсо Дејвис и Филипе Кутињо. Сада би у стартних 11 требало очекивати управо Кутиња, на тој централној позицији, иза Леве. Коман је вероватно у најбољој форми од свих играча Бајерна на старту сезоне и њега такође треба очекивати од почетка, али уколико би по крилу заиграо и Иван Перишић, што Кикер најављује, то значи да би се Коман преселио на десну страну. А то би онда значило и најжешће, односно најбрже нападе Бајерна управо по тој десној страни. Уколико би ипак заиграо Гнабри, онда би Коман остао на својој природној позицији левог крила.

Једно је сигурно - ко год да заигра Звездиним дефанзивцима биће паклено тешко да их укрете.

Бајерн Минхен је ове сезоне код куће једном већ кикснуо. У првенству против Херте било је 2:2. Реми у Лајпцигу не може се сматрати киксом, пошто Бикови ове сезоне пуцају високо и имају заиста сјајн тим. Баварци су ове сезоне декласирали само Мајнц пред својим навијачима. Било је 6:1 уочи протекле репрезентативне паузе. Баш на том мечу навала је изгледала као што је Кикер најављује за Звезду: Коман - Кутињо - Перишић - Левандовски.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар