LŠ: Šta je Kovač spremio za Zvezdu...?

Alaba i Gorecka van tima, Kimih opet menja poziciju. . .

Fudbal 16.09.2019 | 23:00
LŠ: Šta je Kovač spremio za Zvezdu...?
Sutra startuje nova sezone Lige šampiona utakmicama u grupama E, F, G i H. Nas najviše interesuje utakmica koja pada u sredu, između minhenskog Bajerna i Crvene zvezde. Teško da su crveno-beli mogli da zamisle teže gostovanje na startu, međutim to će ujedno biti i pravi test mogućnosti izabranika Vladana Milojevića. Srpski prvak se prošle sezone nije proslavio na gostovanjima u LŠ. Tako će ovaj put u Minhen biti odlična prilika da vidimo da li su i koliko momci iz Ljutice Bogdana napredovali u tom smislu u odnosu na prošlu godinu.

Nemci već polako kreću sa zagrevanjem. Iz razumljivih razloga kod njih je trenutno u prvom planu okršaj Dortmunda i Barselone (utorak, 21.00), ali ima i nekih java vezanih za susret Bajerna i Crvene zvezde.

Ono što srpsku javnost verovatno najviše interesuje je to kako će sedmostruki uzastopni nemački prvak igrati, u kom sastavu. Ugledni Kiker već je izašao sa svojom prognozom. Podsećanja radi, Niko Kovačneće moći da računa dva važna igrača - David Alaba ispao je iz konkurenciji zbog povrede uoči utakmice u Lajpcigu, dok Leon Gorecka već duže vreme ima problema i on takođe neće biti u konkurenciji za sastav. Svi ostali igrači biće na raspolaganju hrvatskom stručnjaku.

Kiker očekuje da će Kovač napraviti određene promene, ne samo u sastavu. Poslednjih nekoliko utakmica, recimo, Džošua Kimih igrao je u veznom redu, uz Tijaga Alkantaru, a protiv Beograđana, najavljuju nemačke kolege, mogao bi da se vrati na poziciju desnog beka. Štoperski par, po Kikeru, činiće Niklas Zule i Džerom Boateng, što bi značilo da se Benžaman Pavar seli na klupu. Francuz je protiv Lajpciga igrao desnog beka...

Davida Alabu, kao i u poslednjem bundesligaškom okršaju, menjaće Lukas Ernandez. Na golu neprikosnoveni Manuel Nojer.

Ukoliko se Kimih preseli na desni bok to će otvoriti prostor za Korentana Tolisoa. On i Alkantara činiće tandem zadnjih veznih...

Niko Kovač ima mnogo mogućnosti da kombinuje kada je u pitanju ona trojka iza Roberta Levandovskog. U Lajpcigu su šansu dobili Kingsli Koman, Serž Gnabri i Tomas Miler. Da bi sa klupe ušli Alfonso Dejvis i Filipe Kutinjo. Sada bi u startnih 11 trebalo očekivati upravo Kutinja, na toj centralnoj poziciji, iza Leve. Koman je verovatno u najboljoj formi od svih igrača Bajerna na startu sezone i njega takođe treba očekivati od početka, ali ukoliko bi po krilu zaigrao i Ivan Perišić, što Kiker najavljuje, to znači da bi se Koman preselio na desnu stranu. A to bi onda značilo i najžešće, odnosno najbrže napade Bajerna upravo po toj desnoj strani. Ukoliko bi ipak zaigrao Gnabri, onda bi Koman ostao na svojoj prirodnoj poziciji levog krila.

Jedno je sigurno - ko god da zaigra Zvezdinim defanzivcima biće pakleno teško da ih ukrete.

Bajern Minhen je ove sezone kod kuće jednom već kiksnuo. U prvenstvu protiv Herte bilo je 2:2. Remi u Lajpcigu ne može se smatrati kiksom, pošto Bikovi ove sezone pucaju visoko i imaju zaista sjajn tim. Bavarci su ove sezone deklasirali samo Majnc pred svojim navijačima. Bilo je 6:1 uoči protekle reprezentativne pauze. Baš na tom meču navala je izgledala kao što je Kiker najavljuje za Zvezdu: Koman - Kutinjo - Perišić - Levandovski.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar