Манџукић код Јокановића!

Од верног војника до Јувентусовог ножа у леђа! Хрват отеран на Блиски исток за исте паре које је имао у Италији.

Фудбал 16.09.2019 | 20:02
Манџукић код Јокановића!
Цело лето је Јувентус покушавао да се реши Марија Манџукића и успео је тек када се завршио прелазни рок.

Хрватски нападач одлази у катарску Ал Гарафу. Његов менаџер Иван Цвјетковић сутра путује у Катар где би требало да договори све детаље сарадње.

Јувентус ће на име обештећења добити око 10.000.000 евра што је дупло мање од цене коју је поставио летос, док ће Хрват у Ал Гарафи зарађивати исто колико и у Јувентусу – 6.000.000 евра.

Зашто је Манџукић пристао да игра за исте паре у Италији и Катару? Морао је!

Хрватски нападач је отеран из Торина. За само неколико месеци је прешао пут од верног војника до непожељне особе. За Јувентус није ништа ново да преко ноћи прецрта играча. И легендарни Алекс Дел Пјероје на крају скоро па отеран из клуба. Гомила играча са дугачким стажом у Јувентусу је претходних година доживљавала сличне судбине.

Иако Манџукић није по укусу новог тренера Сарија и његве визије фудбала, то није главни разлог за његову маргинализацију у Јувентусу. Хрватски нападач је током лета нуђен Барселони, Пари Сен Жермену и Манчестер Јунајтеду, али је све одбијао. Чак га је Солскјер лично звао, али је Манџукић одбио и надао се позиву Ника Ковача у Бајерн. Ковач није успео да убеди челнике минхенског клуба и Манџукић је остао у Јувентусу. Са уговором вредним 6.000.000 евра до 2021. године.

Разбеснео је челнике Јувентуса Ањелија, Недведа и Паратићија који су решили да се сурово обрачунају са њим. Није лиценциран за  Лигу шампиона, у прва два кола Серије А је преседео на клупи, а у последњем чак није ни отпутовао на гостовање Фиорентини. Био је то јасан сигнал да му се у Јувентусу црно пише.

Како је прелазни рок завршен у већини земаља, Катар је остао једна од ретких опција. Био је заинтересован и Ал Духаил, али је на крају најбоље услове понудила Ал Гарафа коју са клупе води српски стручњак СлавишаЈокановић и у којој већ играју нека солидна фудбалска имена попут мексичког штопера Ектора Морена, алжирског везисте Адлена Гедијуре или нападача Софијана Ханија.

Манџукић би у наредним данима требало да допутује у Катар и потпише уговор. Али не зна се на колико година. Спекулише се да би већ у фебруару могао назад у Европу...

Јувентус је прошлост за Марија Манџукића. Годинама је био један од најкориснијих играча Бјнаконера, незамењив код Макса Алегрија, а онда је преко ноћи обрисан из тима и поручено му је да је вишак. Пре годину дана је иста судбина задесила Гонзала Игуаина који се овог лета вратио и када Јувентус није успео опет да га се реши, дао му је другу шансу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар