Mandžukić kod Jokanovića!

Od vernog vojnika do Juventusovog noža u leđa! Hrvat oteran na Bliski istok za iste pare koje je imao u Italiji.

Fudbal 16.09.2019 | 20:02
Mandžukić kod Jokanovića!
Celo leto je Juventus pokušavao da se reši Marija Mandžukića i uspeo je tek kada se završio prelazni rok.

Hrvatski napadač odlazi u katarsku Al Garafu. Njegov menadžer Ivan Cvjetković sutra putuje u Katar gde bi trebalo da dogovori sve detalje saradnje.

Juventus će na ime obeštećenja dobiti oko 10.000.000 evra što je duplo manje od cene koju je postavio letos, dok će Hrvat u Al Garafi zarađivati isto koliko i u Juventusu – 6.000.000 evra.

Zašto je Mandžukić pristao da igra za iste pare u Italiji i Kataru? Morao je!

Hrvatski napadač je oteran iz Torina. Za samo nekoliko meseci je prešao put od vernog vojnika do nepoželjne osobe. Za Juventus nije ništa novo da preko noći precrta igrača. I legendarni Aleks Del Pjeroje na kraju skoro pa oteran iz kluba. Gomila igrača sa dugačkim stažom u Juventusu je prethodnih godina doživljavala slične sudbine.

Iako Mandžukić nije po ukusu novog trenera Sarija i njegve vizije fudbala, to nije glavni razlog za njegovu marginalizaciju u Juventusu. Hrvatski napadač je tokom leta nuđen Barseloni, Pari Sen Žermenu i Mančester Junajtedu, ali je sve odbijao. Čak ga je Solskjer lično zvao, ali je Mandžukić odbio i nadao se pozivu Nika Kovača u Bajern. Kovač nije uspeo da ubedi čelnike minhenskog kluba i Mandžukić je ostao u Juventusu. Sa ugovorom vrednim 6.000.000 evra do 2021. godine.

Razbesneo je čelnike Juventusa Anjelija, Nedveda i Paratićija koji su rešili da se surovo obračunaju sa njim. Nije licenciran za  Ligu šampiona, u prva dva kola Serije A je presedeo na klupi, a u poslednjem čak nije ni otputovao na gostovanje Fiorentini. Bio je to jasan signal da mu se u Juventusu crno piše.

Kako je prelazni rok završen u većini zemalja, Katar je ostao jedna od retkih opcija. Bio je zainteresovan i Al Duhail, ali je na kraju najbolje uslove ponudila Al Garafa koju sa klupe vodi srpski stručnjak SlavišaJokanović i u kojoj već igraju neka solidna fudbalska imena poput meksičkog štopera Ektora Morena, alžirskog veziste Adlena Gedijure ili napadača Sofijana Hanija.

Mandžukić bi u narednim danima trebalo da doputuje u Katar i potpiše ugovor. Ali ne zna se na koliko godina. Spekuliše se da bi već u februaru mogao nazad u Evropu...

Juventus je prošlost za Marija Mandžukića. Godinama je bio jedan od najkorisnijih igrača Bjnakonera, nezamenjiv kod Maksa Alegrija, a onda je preko noći obrisan iz tima i poručeno mu je da je višak. Pre godinu dana je ista sudbina zadesila Gonzala Iguaina koji se ovog leta vratio i kada Juventus nije uspeo opet da ga se reši, dao mu je drugu šansu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar