ЕП: Орлови нападају 9:0!

Одбојкаши Србије не би требало да имају проблема са скромним Шпанцима у Антверпену на Европском првенству.

Остали спортови 16.09.2019 | 08:57
ЕП: Орлови нападају 9:0!
Све иде као треба за одбојкаше Србију на старту Европског првенства. После два кола чета Слободана Ковача има две максималне победе против Немачке и Словачке, а смеши се нашој селекцији и трећи тријумф од 3:0.

У понедељак (20.30) у Антверпену Србија игра са аутсајдером Групе Б Шпанијом које је остварила оба пораза у досадашњем току шампионата Старог континента. Против Немаца је нови селектор Србије извео најјачи састав, док је у недељу против Словака Ковач калукулисао, одмарао Александра Атанасијевића, Марка Подрашчанина и капитена Немању Петрића. Ипак, и резервисти су били одлични, победа ниједног тренутка није долазила у питање.

Шпанци су узели два сета Словацима, а онда су глатко поражени од домаћина Белгије са 3:0. Одавно Фурија није озбиљна селекција. Већина одбојкаша бране боје домаћих клубова, а четворица играју у иностранству. Анхел Тринидад игра за Тур, Алехандро Вигил брани боје Нарбона, капитен Хорхе Фернандез Шамона, све тимова из Француске, док је Мигел Фернандез Ечеверија члан чешких Буђејовица.

Најефикаснији одбојкаш Шпаније тренутно је коректор Теруела Хезус Виљена, који има 42 поена, односно 5,25 по сету.

Средњи блокер Србије Петар Крсмановић спреман је као запета пушка да замени стандардан тандем на мрежи Марка Подрашчанина и Срећка Лисинца.

„Словачка није нимало лака екипа, али смо рутински привели меч крају. Заборавили смо ову утакмицу, окрећемо се Шпанији, против које неће бити лако, али се надамо још једној победи, да заузмемо прво место и избегнемо мало јаче противнике у наставку такмичења“, поручио је Крсмановић после другог меча на ЕП.

Последњи пут ове селекције су одиграле сусрет пре седам година када је Србија победила са 3:1 у квалификацијама за Олимпијске игре у Лондону. Све осим максималне победе Орлова било би изненађење.

Квота у кладионици Моззарт на Србије је премала - 1.02, али зато можете одиграти хендикеп сетове - квота 1,45 или даа ће Србија освојити 18 поена више од Шпанаца, на шта је квота 1,85.

У понедељак се у Монпељеу игра дерби у Групи А који би могао да одлучи о пол позицији. Домаћин Француска дочекује Бугарску. За Триколоре у досадашње три утакмице није било прве звезде Ервина Нгапета због повреде мишића. Примач сервиса Зенита из Казања је неизвестан за овај меч. Наше источне суседе одлично предводи Цветан Соколов, прошле сезоне коректор шампиона Европе Лубеа. Он је на три утакмице имао 62 поена, односно 6,2 по сету.

Триколори нису изгубили ни сет досад, док је Бугарска препустила један и то Португалији. И без помоћи Нгапета, домаћин је фаворит пред својим навијачима. Бугари су ове сезоне победили Галске петлове у Лиги нација после пет сетова, а пре тога је Француска била у серији од шест тријумфа.

Фаворити за злато, бранилац круне Русија и двоструки узастопни шампион света Пољска требало би да остваре нове лагане победе у Љубљани, односно Ротердаму.

Подсетимо, прве четири репрезентације из све четири групе избориће пласман у осмину финала Европског првенства.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар