EP: Orlovi napadaju 9:0!

Odbojkaši Srbije ne bi trebalo da imaju problema sa skromnim Špancima u Antverpenu na Evropskom prvenstvu.

Ostali sportovi 16.09.2019 | 08:57
EP: Orlovi napadaju 9:0!
Sve ide kao treba za odbojkaše Srbiju na startu Evropskog prvenstva. Posle dva kola četa Slobodana Kovača ima dve maksimalne pobede protiv Nemačke i Slovačke, a smeši se našoj selekciji i treći trijumf od 3:0.

U ponedeljak (20.30) u Antverpenu Srbija igra sa autsajderom Grupe B Španijom koje je ostvarila oba poraza u dosadašnjem toku šampionata Starog kontinenta. Protiv Nemaca je novi selektor Srbije izveo najjači sastav, dok je u nedelju protiv Slovaka Kovač kalukulisao, odmarao Aleksandra Atanasijevića, Marka Podraščanina i kapitena Nemanju Petrića. Ipak, i rezervisti su bili odlični, pobeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje.

Španci su uzeli dva seta Slovacima, a onda su glatko poraženi od domaćina Belgije sa 3:0. Odavno Furija nije ozbiljna selekcija. Većina odbojkaša brane boje domaćih klubova, a četvorica igraju u inostranstvu. Anhel Trinidad igra za Tur, Alehandro Vigil brani boje Narbona, kapiten Horhe Fernandez Šamona, sve timova iz Francuske, dok je Migel Fernandez Ečeverija član čeških Buđejovica.

Najefikasniji odbojkaš Španije trenutno je korektor Teruela Hezus Viljena, koji ima 42 poena, odnosno 5,25 po setu.

Srednji bloker Srbije Petar Krsmanović spreman je kao zapeta puška da zameni standardan tandem na mreži Marka Podraščanina i Srećka Lisinca.

„Slovačka nije nimalo laka ekipa, ali smo rutinski priveli meč kraju. Zaboravili smo ovu utakmicu, okrećemo se Španiji, protiv koje neće biti lako, ali se nadamo još jednoj pobedi, da zauzmemo prvo mesto i izbegnemo malo jače protivnike u nastavku takmičenja“, poručio je Krsmanović posle drugog meča na EP.

Poslednji put ove selekcije su odigrale susret pre sedam godina kada je Srbija pobedila sa 3:1 u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Londonu. Sve osim maksimalne pobede Orlova bilo bi iznenađenje.

Kvota u kladionici Mozzart na Srbije je premala - 1.02, ali zato možete odigrati hendikep setove - kvota 1,45 ili daa će Srbija osvojiti 18 poena više od Španaca, na šta je kvota 1,85.

U ponedeljak se u Monpeljeu igra derbi u Grupi A koji bi mogao da odluči o pol poziciji. Domaćin Francuska dočekuje Bugarsku. Za Trikolore u dosadašnje tri utakmice nije bilo prve zvezde Ervina Ngapeta zbog povrede mišića. Primač servisa Zenita iz Kazanja je neizvestan za ovaj meč. Naše istočne susede odlično predvodi Cvetan Sokolov, prošle sezone korektor šampiona Evrope Lubea. On je na tri utakmice imao 62 poena, odnosno 6,2 po setu.

Trikolori nisu izgubili ni set dosad, dok je Bugarska prepustila jedan i to Portugaliji. I bez pomoći Ngapeta, domaćin je favorit pred svojim navijačima. Bugari su ove sezone pobedili Galske petlove u Ligi nacija posle pet setova, a pre toga je Francuska bila u seriji od šest trijumfa.

Favoriti za zlato, branilac krune Rusija i dvostruki uzastopni šampion sveta Poljska trebalo bi da ostvare nove lagane pobede u Ljubljani, odnosno Roterdamu.

Podsetimo, prve četiri reprezentacije iz sve četiri grupe izboriće plasman u osminu finala Evropskog prvenstva.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar