Изашао на видјело нови снимак о корупцији у ЦГ

Покрет "До слободе" доставио је медијима снимак разговора бизнисмена Душка Кнежевића и особе за коју тврди да је секретар Врховног државног тужилаштва ЦГ.

Регион 16.09.2019 | 07:18
Изашао на видјело нови снимак о корупцији у ЦГ
Секретар Врховног државног тужилаштва Ненад Вујошевић, наводно каже да је новац који му је дао одбегли бизнисмен Кнежевић предао врховном државном тужиоцу Ивици Станковићу.

У саопштењу Кнежевићевог покрета "До слободе" се наводи да се Станковић, у замену за новац, "обавезао да престане прогон одређених иностраних клијената Атлас банке".

Иза покрета "До слободе" стоји Кнежевић, за којим је расписана црвена Интерполова потерница.

Медијима су поред аудио снимка доставили и саопштење за јавност у коме наводе да је ово само један у низу снимака који се односе на корупцију у црногорском правосуђу.

На достављеном снимку чује се и како особа за коју у саопштењу тврде да је Вујошевић каже да се Станковић ништа не пита, моли Кнежевића да не објављује снимак, јер тврди да ће Станковић једноставно рећи да му он није давао новац.

Кнежевић на снимку тражи од Вујошевића да утиче на Станковића да би се пустио његов кум Дејан Секулић и прети да ће, ако се то не деси, објавити снимак.

Секулић је ухапшен у августу, а Специјално државно тужилаштво сумњичи тројицу бивших директора Атлас банке да су му, супротно банкарским процедурама, одобрили кредит од 365.000 евра, који је нарастао на дуг од готово 600.000 евра.

Против Кнежевића се води више истрага Специјалног тужилаштва које се односе на утају пореза, прање новца и злоупотребу службеног положаја.Председник Атлас групе - Кнежевић, избегао је хапшење одласком из Црне Горе у Велику Британију, чији је такође држављанин.



Врховни тужилац негирао

Врховни државни тужилац Црне Горе Ивица Станковић негирао је у недељу увече "све тврдње" које је изрекао секретар црногорског државног тужилаштва Ненад Вујошевиц о наводном подмићивању првог човека Тужилаштва те земље.

Станковић је у реаговању позвао надлежне државне органе да "предузму све неопходне кораке како би се утврдила пуна истина" у овом случају.

"На оваквој режији позавидели би сви светски режисери", Станковићев је коментар на снимак који је објавио одбегли председник "Атлас групе" Душко Кнежевић.

(Бета)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Министар

16.09.2019 05:45

Ма није могуце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАТО блато

16.09.2019 08:03

Чекај, па овдје у тзв. бих ми причају како ће(мо) уласком у нато ријешити све проблеме: Процвјетаће привреда, престаће масовно исељавање становништва, повећат ће се наталитет, све који болују од малигниг оболења ће бити изљечени... и неће више бити корупције. Као оно у Црној Гори стално неке корупционашке афере, из Хрватске (која је чак у еУ!) привреда пропада, народ бјежи из независне (извињавам се: неовисне) државе итд. И нека ми нико не спомиње како подржавам оног из Бакинаца који је данас (као) против нато-а а који је захваљујући западу два пута (1998. и 2006.) дошао на власт. Плус: И данас "срећно" задужује Српску код "мрског" му запада (ММФ).

Name

Зијад

16.09.2019 05:47

У другим новонасталим резерватима искоријењена корупција па сад хоце да се искоријени корупција и у Црној Гори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владика Никола

16.09.2019 06:26

Не мож' то чо'че ни уз помоћ од Америку су пројектили пуњени осиромашеним уранијумом. Руска амброзија ти је то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професионалац

16.09.2019 07:36

Када крену снимци, о свим "Балканским Бандитосима", врло брзо, аличека се договор са једним Ликом - Бандитосом...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професионалац

16.09.2019 08:28

Ево једне странице, гдје је умјешана и Америка, тешко се отвара. Ако не знате Енглески искористите преводиоца. Даћу Вам и у ПДФ, ово није случајно, иде чишћење Балкана од Бандитоса, Додиче у мишију рупу тако "Голема Мрцина". хттп://армсwатцх.цом/леакед-армс-деалерс-пасспортс-ревеал-wхо-супплиес-террористс-ин-yемен-сербиа-филес-парт-3/ ПДФ, ако се споро отвара: хттпс://www.ицлоуд.цом/#ицлоуддриве/0-6б1y5Ф2Д_пиЛхуоАоWМбМвА , Додиче диктаторе има овдје и тебе....

Name

Прекид

16.09.2019 10:11

Е колико би у БиХ колико било афера ,колико су узимали судије И тужиоци многе је пара у игри многе афера стопирано Пандора ,Кемал Чаушевић,милиони у питању И милијарде сада Крамар ?????Докле сиротиња само плаћа данак И ис паста.

ОДГОВОРИТЕ