Izašao na vidjelo novi snimak o korupciji u CG

Pokret "Do slobode" dostavio je medijima snimak razgovora biznismena Duška Kneževića i osobe za koju tvrdi da je sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva CG.

Region 16.09.2019 | 07:18
Izašao na vidjelo novi snimak o korupciji u CG
Sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva Nenad Vujošević, navodno kaže da je novac koji mu je dao odbegli biznismen Knežević predao vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću.

U saopštenju Kneževićevog pokreta "Do slobode" se navodi da se Stanković, u zamenu za novac, "obavezao da prestane progon određenih inostranih klijenata Atlas banke".

Iza pokreta "Do slobode" stoji Knežević, za kojim je raspisana crvena Interpolova poternica.

Medijima su pored audio snimka dostavili i saopštenje za javnost u kome navode da je ovo samo jedan u nizu snimaka koji se odnose na korupciju u crnogorskom pravosuđu.

Na dostavljenom snimku čuje se i kako osoba za koju u saopštenju tvrde da je Vujošević kaže da se Stanković ništa ne pita, moli Kneževića da ne objavljuje snimak, jer tvrdi da će Stanković jednostavno reći da mu on nije davao novac.

Knežević na snimku traži od Vujoševića da utiče na Stankovića da bi se pustio njegov kum Dejan Sekulić i preti da će, ako se to ne desi, objaviti snimak.

Sekulić je uhapšen u avgustu, a Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči trojicu bivših direktora Atlas banke da su mu, suprotno bankarskim procedurama, odobrili kredit od 365.000 evra, koji je narastao na dug od gotovo 600.000 evra.

Protiv Kneževića se vodi više istraga Specijalnog tužilaštva koje se odnose na utaju poreza, pranje novca i zloupotrebu službenog položaja.Predsednik Atlas grupe - Knežević, izbegao je hapšenje odlaskom iz Crne Gore u Veliku Britaniju, čiji je takođe državljanin.



Vrhovni tužilac negirao

Vrhovni državni tužilac Crne Gore Ivica Stanković negirao je u nedelju uveče "sve tvrdnje" koje je izrekao sekretar crnogorskog državnog tužilaštva Nenad Vujoševic o navodnom podmićivanju prvog čoveka Tužilaštva te zemlje.

Stanković je u reagovanju pozvao nadležne državne organe da "preduzmu sve neophodne korake kako bi se utvrdila puna istina" u ovom slučaju.

"Na ovakvoj režiji pozavideli bi svi svetski režiseri", Stankovićev je komentar na snimak koji je objavio odbegli predsednik "Atlas grupe" Duško Knežević.

(Beta)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Ministar

16.09.2019 05:45

Ma nije moguce.

ODGOVORITE
Name

НАТО блато

16.09.2019 08:03

Чекај, па овдје у тзв. бих ми причају како ће(мо) уласком у нато ријешити све проблеме: Процвјетаће привреда, престаће масовно исељавање становништва, повећат ће се наталитет, све који болују од малигниг оболења ће бити изљечени... и неће више бити корупције. Као оно у Црној Гори стално неке корупционашке афере, из Хрватске (која је чак у еU!) привреда пропада, народ бјежи из независне (извињавам се: неовисне) државе итд. И нека ми нико не спомиње како подржавам оног из Бакинаца који је данас (као) против нато-а а који је захваљујући западу два пута (1998. и 2006.) дошао на власт. Плус: И данас "срећно" задужује Српску код "мрског" му запада (ММФ).

Name

Zijad

16.09.2019 05:47

U drugim novonastalim rezervatima iskorijenjena korupcija pa sad hoce da se iskorijeni korupcija i u Crnoj Gori.

ODGOVORITE
Name

Vladika Nikola

16.09.2019 06:26

Ne mož' to čo'če ni uz pomoć od Ameriku su projektili punjeni osiromašenim uranijumom. Ruska ambrozija ti je to.

ODGOVORITE
Name

Profesionalac

16.09.2019 07:36

Kada krenu snimci, o svim "Balkanskim Banditosima", vrlo brzo, aličeka se dogovor sa jednim Likom - Banditosom...

ODGOVORITE
Name

Profesionalac

16.09.2019 08:28

Evo jedne stranice, gdje je umješana i Amerika, teško se otvara. Ako ne znate Engleski iskoristite prevodioca. Daću Vam i u PDF, ovo nije slučajno, ide čišćenje Balkana od Banditosa, Dodiče u mišiju rupu tako "Golema Mrcina". http://armswatch.com/leaked-arms-dealers-passports-reveal-who-supplies-terrorists-in-yemen-serbia-files-part-3/ PDF, ako se sporo otvara: https://www.icloud.com/#iclouddrive/0-6b1y5F2D_piLhuoAoWMbMvA , Dodiče diktatore ima ovdje i tebe....

Name

Prekid

16.09.2019 10:11

E koliko bi u BiH koliko bilo afera ,koliko su uzimali sudije I tužioci mnoge je para u igri mnoge afera stopirano Pandora ,Kemal Čaušević,milioni u pitanju I milijarde sada Kramar ?????Dokle sirotinja samo plaća danak I is pasta.

ODGOVORITE