Мото ГП: "Предатор" Маркес до побједе у Сан Марину!

Шпански мотоциклиста Марк Маркес успео је да победи на трци за Велику награду Сан Марина, иако је готово читаву трку био у заостатку.

Остали спортови 16.09.2019 | 10:13
Мото ГП: "Предатор" Маркес до побједе у Сан Марину!
Познато је да је Марк Маркес прави "предатор" и да му није страно да дуго седи иза ривала и да чека његову грешку како би га обишао.

Ову трку је почео на петој позицији, али је брзо напредовао и позицију по позицију нашао се међу три најбржа, па се после грешке Маверика Вињалеса укључио у борбу за позицију број 1.

Све до последњег круга смо видели једну исту ситуацију. Квартараро који предводи караван, а Маркес који седи иза њега и чека шансу за обилажење, да би при уласку у последњи круг шансу и дочекао и обишао "Ел Диабла".

Квартараро је имао шансу да врати позицију 1, али је направио грешку и једноставно није било прилике да у последње две кривине врати прву позицију и забележи победу. Вињалес се придружио Квартарару и Маркесу на победничком постољу, а иза иду Роси, Морбидели, Довициозо, Еспаргаро, Мир, Милер и Петрући.

У част Марка Симончелија – победа Сузукија у Сан Марину! Јапански возач Тацуки Сузуки славио је на стази Марко Симончели у Сан Марину у Мото3 категорији.

Стаза у Сан Марину је добила име по покојном возачу Марку Симончелију, а Марков отац је шеф екипе која је данас остварила тријумф у Мото3 категорији.

Сузуки је у циљу имао 112 хиљадитинки предности у односу на Џона Мекфија из Петронаса, а њима двојици се на подијуму придружио возач Снајперса Тони Арболино, који се бори за шампионску титулу.

Сузуки је био у предности током готово читаве трке и уз себе је имао Тонија Арболина, као и Лоренца Дала Порту, али како је време одмицало сјајно су се пробили Џон Мекфи и Ђауме Масија, међутим није то било довољно за неко веће узбуђење па је Јапанац успео да однесе победу.

ЛоренцоДала Порта је и даље на челу генералног пласмана са 179 бодова, 22 више од Канеа, док је трећи Тони Арболино са 149 бодова. Биће овде још много узбуђења у трци за шампиона света.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар